Wątek kitki :-)

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
kitka

Wątek kitki :-)

Post autor: kitka »

No to pora na mnie :)
Nieśmiało się witam, mam na imię Asia, nie mam kota, ale mam nadzieję mieć :-D
Póki co zbieram jak najwięcej informacji, czytam, uczę się, bo laikiem jestem strasznym. No może dzięki temu forum troszkę juz mniej, bo czytam go już jakiś czas, ale w moim domu nigdy nie było kotów. Ba! Zadnych zwierząt nigdy nie było, więc do nauczenia sporo ;) temat kota w naszym domu przewija się od ponad roku (tak sobie z mężem gadamy żeby mieć kota, gadamy i gadamy, w końcu mąż mowi: tyle już gadamy o tym kocie, że musimy go kupić. Zycie przeżyjemy na tym gadaniu <mrgreen> )
Zapoznałam się z hodowlami w mojej okolicy (Śląsk, malopolska), bo jako laik, chyba czułabym się bezpiecznie mając hodowce blisko, a i weterynarza mógłby może polecić.
No i teraz największą bariera (a być może wcale nie) naszego synka po nowym roku czekają testy alergiczne i jak się okaże, że jest uczulony na kocia sierść, to nie wiem co :((((
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Re: Wątek kitki :-)

Post autor: Mago »

Witam na forum :-)
Wydzieliłam Twój wpis, bo wątek w którym się przywitałaś ma dość mylny tytuł :-) i nie jest wątkiem do przywitań. Jak by nie było, witam serdecznie na forum raz jeszcze. Jeżeli będziesz chciała zmienić tytuł wątku, to napisz na jaki, poprawię.
Awatar użytkownika
kitka

Aaaaa aaa <rotfl> juz rozumiem
porządek musi byc <mrgreen>
Awatar użytkownika
beev

Post autor: beev »

Witaj na forum :kwiatek:
Mam nadzieje ze synkowi testy wyjdą negatywne na sierść i kotek będzie mógł zawitać w Waszym domku :kotek:

Ewentualnie chyba sfinks jest dla ludzi alergików :)

Trzymam kciuki <ok> <ok> <ok>
kinus
Hodowca
Hodowla: Kabrirus*PL
Kontakt:

Post autor: kinus »

Nie ma kotów dla alergików. Jak nie mieliście zwierząt, to warto też sobie zrobić testy.
Awatar użytkownika
alakin

Post autor: alakin »

Mimo wszystko witamy i trzymamy kciuki za dobre testy... <ok>
Następne beda za wybór kociaka :kotek:
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

Post autor: Fusiu »

Witamy na forum. Trzymam kciuki za dobre wyniki :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
Truskawka
Agilisowy Rezydent

Post autor: Truskawka »

Testy są ważne, skórne albo IGE specyficzne. Dokładnie jak napisała kinus nie ma kota dla alergika. Jeśli nikt w Waszej rodzinie nie ma w ogóle alergii i testy wyjdą negatywne to taka tendencja się raczej powinna utrzymać. Ja mam sytuację, gdzie mąż ma alergię na pyłki drzew, a syn niewielką na roztocza oraz pleśń. Alergolog od razu uprzedziła nas, że mimo, iż oboje mieli negatywne wyniki testów na białko kocie, po pewnym czasie w trakcie ekspozycji na dany czynnik, może się to zmienić. Odczulanie nie jest takie proste jak niektórym się wydaje. Podawanie alergenu (a tym jest właśnie odczulanie) bardzo osłabia organizm.
Awatar użytkownika
kitka

Mąż jest alergikiem, ale w testach nie wyszły mu alergie na zwierzęta. Ja nie jestem. W kontakcie z kotami, żadne z nas nigdy objawów alergii nie miało, ale wiem, że takie kontakty mogą nie być miarodajne, wszak są krótkie.
Awatar użytkownika
kitka

Truskawka pisze:Testy są ważne, skórne albo IGE specyficzne. Dokładnie jak napisała kinus nie ma kota dla alergika. Jeśli nikt w Waszej rodzinie nie ma w ogóle alergii i testy wyjdą negatywne to taka tendencja się raczej powinna utrzymać. Ja mam sytuację, gdzie mąż ma alergię na pyłki drzew, a syn niewielką na roztocza oraz pleśń. Alergolog od razu uprzedziła nas, że mimo, iż oboje mieli negatywne wyniki testów na białko kocie, po pewnym czasie w trakcie ekspozycji na dany czynnik, może się to zmienić. Odczulanie nie jest takie proste jak niektórym się wydaje. Podawanie alergenu (a tym jest właśnie odczulanie) bardzo osłabia organizm.
No właśnie, takiej sytuacji boimy się najbardziej, że po miesiącu, dwóch pojawi się alergia. :-/////
Zablokowany