Flavia Bri-Misie

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Betuś

Re: Flavia Bri-Misie

Post autor: Betuś »

Ach te kocie kryjówki :-)
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kasik »

Dagmara, tak naprawdę Feliway'a najlepiej włączyć do kontaktu już z 1-2 tyg przed dokoceniem dlatego warto jak najszybciej go zakupic ;-)) Ben jest mlodym kotkiem? Przepraszam, ze pytam, zwykle kupujemy maluchy z hodowli, ale są też kotki starsze, adoptowane, a Ty piszesz, że wzięliście go do siebie... więc nie wiem, czy to dorosły kot, czy 3-miesieczny maluch sprawia manto? <shock> Do manta staraj się absolutnie nie dopuszczac, w ten sposób kotka będzie się ciągle bała. Staraj się odciągnąc uwagę Bena jakąś wędką kiedy tylko widzisz, że ma złe zamiary wobec kotki. Myślę, ze warto Bena porządnie wybawiać, tak aby nadmiar energii spożytkował podczaas wysiłku, a nie wyładowywał na Flavii. Czy masz odpowiednio przystosowane mieszkanie, tzn jakies połki wysoko gdzie kotka czułaby się bezpiecznie?
Awatar użytkownika
Beate
Agilisowy Rezydent

Post autor: Beate »

A czy ten Ben ,to nie jest już kilkulatkiem ?
Awatar użytkownika
dagmara

Post autor: dagmara »

No tak, gapa ze mnie :-///// Ben jest rok mlodszy od Flavi, tak wiec jest bardzo dorodnym kocurkiem. Flavia to drobniak jak na brytka, wazy 3 kg (Ben okolo 6) wiec potrafi wysoko wskoczyc i doslownie smignac mu przed nosem. Na razie rozdziele ich do osobnych pokoi i zakupie feliwaya. Kciuki nadal wskazane:)
Zablokowany