Flavia Bri-Misie
- Betuś
Re: Flavia Bri-Misie
Ach te kocie kryjówki :-)
- Kasik
- Agilisowy Rezydent
Dagmara, tak naprawdę Feliway'a najlepiej włączyć do kontaktu już z 1-2 tyg przed dokoceniem dlatego warto jak najszybciej go zakupic
Ben jest mlodym kotkiem? Przepraszam, ze pytam, zwykle kupujemy maluchy z hodowli, ale są też kotki starsze, adoptowane, a Ty piszesz, że wzięliście go do siebie... więc nie wiem, czy to dorosły kot, czy 3-miesieczny maluch sprawia manto? <shock> Do manta staraj się absolutnie nie dopuszczac, w ten sposób kotka będzie się ciągle bała. Staraj się odciągnąc uwagę Bena jakąś wędką kiedy tylko widzisz, że ma złe zamiary wobec kotki. Myślę, ze warto Bena porządnie wybawiać, tak aby nadmiar energii spożytkował podczaas wysiłku, a nie wyładowywał na Flavii. Czy masz odpowiednio przystosowane mieszkanie, tzn jakies połki wysoko gdzie kotka czułaby się bezpiecznie?
- Beate
- Agilisowy Rezydent
A czy ten Ben ,to nie jest już kilkulatkiem ?
- dagmara
No tak, gapa ze mnie
Ben jest rok mlodszy od Flavi, tak wiec jest bardzo dorodnym kocurkiem. Flavia to drobniak jak na brytka, wazy 3 kg (Ben okolo 6) wiec potrafi wysoko wskoczyc i doslownie smignac mu przed nosem. Na razie rozdziele ich do osobnych pokoi i zakupie feliwaya. Kciuki nadal wskazane:)