A'Laila i Bastia

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
MoniQ
Agilisowy Rezydent

Re: A'Laila niebieska dziewczynka :)

Post autor: MoniQ »

yamaha pisze:Laila to dokadnie kot ktorego mi potrzeba !
Wyprasuje i okna umyje <zakochana> <zakochana>
Ah, a ten moj "wycior" to ledwo co kurze posciera.... i to nie wszedzie <lol>
Ale ogródek zawsze dokładnie posprząta :)

Pracowita pszczółka z Laili :) Ponieważ one z Khaleesi to rodzina, to widać w genach mają zamiłowanie do prac domowych, Kalutek też kocha odkurzać, prać, zmieniać pościel itp. :D
Awatar użytkownika
Audrey
Agilisowy Rezydent

Post autor: Audrey »

Kochane koteńki <serce> <serce> Będzie dobrze. Już jest lepiej. :-)
Awatar użytkownika
Becia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Becia »

Świetne te Twoje dziewczyny :ok:
Awatar użytkownika
SZYLKRECIA

Post autor: SZYLKRECIA »

Ale fajnie, że się dobrze dziewczyny dogadują!!!! Ale miłość do deski do prasowania jest cudna, hahahahhaaaa <rotfl>
beniagor
Hodowca

Post autor: beniagor »

Madziu kochana, bardzo się cieszę z postępów Laili i Bastusi, małymi krokami a dojdziemy do celu, Twoje podejście i opieka to połowa sukcesu :)

Pozdrawiam serdecznie i wymiziaj kotusie od Nas mocno :kotek:
izabela

Post autor: izabela »

Oj dawno nie zaglądałam i bardzo, ale to bardzo cieszę się, że tak szybko polepszyły się kocie stosunki. Myślę, że to głöwnie Twoja zasługa - pisałaś, że jesteś spokojna i nie przewidujesz niczego innego jak happy end . I o to chodzi <mrgreen> dziewczynki na zdjęciach tak cudne, że aż dech zapiera.
Co do przegłodzenia, to liczyłam na domyślność kociarzy <roll> miałam na myśli zabranie miseczek na 2 góra 4 godziny, a nie 2 tygodnie kazamat o chlebie i wodzie <mrgreen> .
Owszem koty ciężko tresuje się, co dobitnie świadczy o ich inteligencji , ale ja miałam na myśli ( znów, ojoj ) wykorzystanie wrodzonych zachowań społecznych. Koty dzikie i zdziczałe żyją w grupach rodzinnych i kocia szefowa (zawsze rządzi baba :-) ) rządzi twardą, ale i sprawiedliwą łapką, tzn. nie pozwala na awantury, dyscyplinuje, przegania intruza, wyznacza kolejnośćdo michy i miejsce do odpoczynku. Rolą człowieka w mieszanym stadzie jest zastąpienie właśnie kocicy szefowej. Można, a nawet trzeba, łagodnie wytłumaczyć kotu kto rządzi. Temu służy ćwiczenie z leżeniem, ale można też inaczej, czemu nie ? W efekcie człowiek da radę sam i bez rękawic, czy zawijania w ręcznik zrobić przy kocie wszystko, od trywialnego wytarcia kącika oczka po oczyszczenie głębokiej rany, czy zdjęcia kamienia nazębnego. A dodatkowym skutkiem przejęcia władzy jest to, że kiedy homo zawoła kota, to ten leci do niego pomiałkując <ok> I nie mam tu na myśli korelacji homo-kot-lodówka, bo to zawsze działa <mrgreen>
Awatar użytkownika
Madziowa

Re: A'Laila i Bastia

Post autor: Madziowa »

Witajcie kochane ciocie. Ja wiem, że ja to małpa jestem i rzadko zaglądam :( jakaś taka niezorganizowana jestem :(.
W każdym razie po dość burzliwym okresie nastało słoneczko i dokocenie uważam za zakończone z wynikiem jak najbardziej pozytywnym :D Obie dziewczynki przekonały się do siebie, no może jeszcze nie ma wielkiej miłości, ale uważam , że jest naprawdę dobrze. Zdarza się syknięcie, ale nie ma już warczenia. Nawet przyłapałam panienki jak zaczepiają się i grają w łapki :) Wygląda to przekomicznie. Sypiają obok siebie, wędrują w nieznacznej odległości, obie maszerują z nami kłaść dzieci spać (jedna wskakuje na łóżko Ali, druga na Martyny). Także jak dotychczas mieliśmy jeden cień kota, tak mamy teraz 2 :). Na dowód kilka zdjęć.

tak sobie drzemiemy ...
Obrazek

jedna z pierwszych wspólnych zabaw
Obrazek

parapet dla Bastusi niedługo będzie za mały ...
Obrazek

Laila pomaga odrabiać lekcje
Obrazek

zgadnijcie, która z moich kotek jest żarłokiem ?
Obrazek

Bastia
Obrazek

Pani arystokratka Laila na podusi
Obrazek

I jedno z najsłodszych - Bastulka
Obrazek

Za chwilę dodam jeszcze kilka ...
Awatar użytkownika
Audrey
Agilisowy Rezydent

Post autor: Audrey »

Bardzo się cieszę, że wszystko się ułożyły i dziewczyny się dogadują.
Przepiękne są. <zakochana> <zakochana> Słodziaki kochane. <serce> Miziaki dla koteniek i całusy dla Bastii naszej kochanej mamusi. <serce>
Awatar użytkownika
Madziowa

Post autor: Madziowa »

Dziękuję , wymiziamy :)

I jeszcze kilka letnich wspomnień :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A widzieliście kiedyś parówkę z kota ? :)
Obrazek

... albo naleśnik ? :)
Obrazek
beniagor
Hodowca

Post autor: beniagor »

Obrazek

Obrazek
Madziu dziękuję <serce>
Zablokowany