Pora się przywitać - ja nazywam się Karolina :-) a od dwóch tygodni mieszka ze mną srebrna pręgowana Brytyjka Kira. Tata Kiry to kocur szynszylowy, mama jest srebrna, pręgowna, a Kira po babci odziedziczyła dodatkowo zarys pręgów silver tabby. Według pani Doroty (pozdrawiam serdecznie!!) tych dwóch maści nie powinno się łączyć, ze względu na rozmycie pręgów (błąd hodowli hmm?), jednak dla mnie Kira jest najpiękniejsza na świecie! Kicia nie będzie pewnie - ze względu na szynszylowego tatę i srebrną mamę - duża i puchata jak Wasze kociaki. Kto wie - może za rok doczeka się niebieskiego rodzeństwa?
Kira jest bardzo wesołym i przyjaznym kotkiem. Wszędzie jej pełno i podąża za nami cały czas. Uwielbia przytulanki, głaskanie i zabawę!
Pochodzi z Częstochowskiej hodowli Lilianna*PL. Hodowla zarejestrowana jest w lipnym stowarzyszeniu - Canis e catus - jednakże o jego "lipności" dowiedziałam się, kiedy kicia była już u mnie. Rodzice mają rodowody z FPL i WCF - Bogu dzięki chociaż to. Na drugi raz będę bardziej przezorna, powinnam na forum trafić wcześniej