Pisałam już wielokrotnie, Muffcia na karmie RC gastro była około 3 miesięcy, i tylko na gastro i tylko na suchym, potem wg zaleceń lekarza przechodziliśmy na RC sterilised przez miesiąc mieszając te dwie karmy i problem wrócił, dlatego odstawiłam sterilised i zaczęłam wprowadzać PoN, również stopniowo przez mieszanie gastro z PoN - 2 tygodnie to trwało, teraz jesteśmy tylko na PoN. ale wg zaleceń weta powinniśmy być na RC calm, (2kg worek nie napoczęty czeka w szafce). A nawet jak była na samym gastro i tylko na gastro to bywało że krew się pojawiałaatomeria pisze:Szylkrecia, mi też się wydaje, że za dużo kombinujesz z karmami. Za często je zmieniasz.
Ja też nie jestem zwolennikiem RC (wręcz przeciwnie), na co dzień moje koty jedzą Orijen i PoN i te karmy sobie cenię. Ale są sytuacje w których karmy weterynaryjne RC bywają niezastąpione. Przyszło mi stosować RC Gastro Intestinal i tę karmę poleciłabym na problemy jak u Mufii.
Tylko zdecyduj się na coś, jak zdecydujesz, że RC Gastro, to przez 2-3 miesiące, niech się jelita zregenerują. Potem powolutku wprowadzaj PoN (mieszając z RC i zwiększając powoli jego udział w mieszance).
Chociaż myślę, że równie dobrze mogłabyś pozostać przy PoN, koteczka wyniki ma dobre, nie chudnie, więc pewnie nic ekstremalnego się nie dzieje, a na poprawę w takich przypadkach trzeba czasem dłużej czekać (na pewno nie kilka dni).
Równolegle trzeba szukać sensownego lekarza.
<ok> Za zdrówko Twojej ślicznej koteczki.
I myślę, co dalej, bo po miesiącu stosowania calm miałam się zgłosić do weta jakby nie przeszło na leczenie metoprazolem czy czymś takim, chodziło chyba o lamblie... no ale właśnie nie chcę mieszać w kółko tych karm, wiec czekam aż może poN zadziała, jak nie będę musiała podjąć decyzję.
Czekam atomerio właśnie na tą poprawę....
Mam już weta upatrzonego poleconego przez Zafirkę, początkiem września się wybierzemy
Dziś kupka była bez krwi, ale połowa była sucha, druga połowa luźna (ale może to efekt zmiany karmy lub pasty odkłaczającej, sama nie wiem, ale właśnie nie mam już sił kombinować)