Magiczna Benita
- Kamiko
- Hodowca
- Hodowla: Mazuria*PL
- Kontakt:
- madziulam2
- Agilisowy Rezydent
- agataz
ten wielki dzień jeszcze nie prędko, bo dopiero w drugiej połowie czerwca (uwarunkowania techniczne powiedzmy)
wtedy kociak będzie miał ok. 5 mies. Ale wiecie co, wieczorami nachodzą mnie wątpliwości ... myslicie, że 2 koty na 51 m2 to nie przesada ? gdybyście miały kogoś zniechęcić do sprawienia sobie drugiego kociambra, to co byście powiedziały ? z drugiej strony chciałabym już mieć go w domku, słodziaka

- manita
- Agilisowy Rezydent
- Kontakt:
ja miałam podobne dylematy przy braniu trzeciego ogona (mieszkanie 70m2, więc i u ciebie "powierzchniowo" myślę, że to najmniejszy problem). Ja najbardziej obawiałam się reakcji pozostałych kotów, tego, ze mały będzie wielkim łobuzem, tego, że koty się niedogadają, że zamiast sprawić im radość dostarczę stresu. To wszystko okazało się tylko moimi wątpliwościami (na szczęście) ale bałam się, że moje "widzimisię" będzie powodem problemów. Gdy brałam drugiego ogona nie miałam żadnych wątpliwości, że będzie dobrze.
Każdy mój nowy kot ( tylko Bazyl jest wyborem męża) był miłością od pierwszego wejrzenia i chyba to decydowało ostatecznie o dokoceniu.
Ważne, żeby podejść na spokojnie do tej decyzji (tu wojna rozum- sece, znam to). Nigdy nie możemy być pewni reakcji kotów na przybycie nowego.
trzymam za ciebie kciuki.
a tak na marginesie devon to cudna rasa pod względem charakteru.
Każdy mój nowy kot ( tylko Bazyl jest wyborem męża) był miłością od pierwszego wejrzenia i chyba to decydowało ostatecznie o dokoceniu.
Ważne, żeby podejść na spokojnie do tej decyzji (tu wojna rozum- sece, znam to). Nigdy nie możemy być pewni reakcji kotów na przybycie nowego.
trzymam za ciebie kciuki.
a tak na marginesie devon to cudna rasa pod względem charakteru.
- madziulam2
- Agilisowy Rezydent