Drapaki

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Awatar użytkownika
Becia
Agilisowy Rezydent

Re: Drapaki

Post autor: Becia »

Bardzo ładny drapak :ok: Chciałabym taki dla moich kotów, ale nie wiem, czy one by go chciały <mrgreen> <lol>
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Tutaj z kolei budka jest na ziemi, a takich koty też nie lubią <lol>
turmalinka

Post autor: turmalinka »

co myslicie o drapakach montowanych na scianie?
https://www.youtube.com/watch?v=y598l5zFCq8
Awatar użytkownika
Kamila
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kamila »

turmalinka pisze:co myslicie o drapakach montowanych na scianie?
https://www.youtube.com/watch?v=y598l5zFCq8
fajne rozwiązanie jak ma się tyle ściany do zagospodarowania <lol> , ale z drugiej strony, jak się kotkom miejscówka nie spodoba to nie idzie przestawić w inne miejsce :((((
Awatar użytkownika
dagusia

Post autor: dagusia »

Ja mam jako drugi taki i do rościągania jest idealny :-) http://www.zooplus.pl/shop/koty/drapaki ... aki/409066 Kociaste badzo go lubią :-)
turmalinka

Post autor: turmalinka »

zmierzylam wszystko i nie mam sciany :/
Joasia91

Post autor: Joasia91 »

Hej:)
Z tego co widzę aktywność na tym temacie nie jest ostatnio zbyt duża, ale może ktoś z Was będzie potrafił coś mi doradzić:)
Do mojej 4,5kg brytyjki niedługo dołączy mały devon rex, postanowiłam, że już mogę sobie pozwolić na drapak od Rufiego.
Dotychczas Lily miała tylko słupki więc nie wiem jak trafić w jej upodobania- ale przypuszczam obserwując ją, że i rozeta i hamak powinien podpasować, budka raczej nie spodoba się bo Lily nie lubi nawet zamkniętego kartonu;p
Zastanawiam sie między
http://drapaki.pl/pl/drapaki-ekskluzywne/152-ex-0b.html
a
http://drapaki.pl/pl/dla-hodowli/72-h-2.html.
Chciałabym drapak na lata więc podejrzewam że wersja ex jest lepszą opcją, z drugiej jednak strony wersja h-2 ma chyba bardziej logiczny układ i będzie prawdopodobnie bardziej wygodna dla kociastych?
Czy ktoś z Was ma porównanie między wesją zwykła a ex? Zastanawiam się nad dopłaceniem do h-2 za drewniana podstawę, bo z hamaków jak podejrzewam też się w tej wersji da zdjąć materiał- na to wygląda? A w przypadku rozety to zakładam że nie ma aż takiej różnicy czy sizal czy kostka bo i tak nie wypiorę?;p Cały h-2 w wersji ex nie wchodzi niestety w grę bo 1200zł to absolutny maks na jaki będzie mnie stać.
Pozdrawiam i będę wdzięczna za porady:)
Awatar użytkownika
sandra
Agilisowy Rezydent

Post autor: sandra »

Wg mnie z tych dwóch lepszy ten pierwszy - w drugim wydaje mi sie, ze tak nisko usytuowana rozeta nie cieszyłaby sie szczególnym wzięciem- ona jest raczej dla małych kociakow, mając wybór kot raczej wybierze ta górna... Poza tym w drapakach ex można prac wnętrze rozet (poduszki przyczepione na rzep), a podstawowych nie
aurora80

Post autor: aurora80 »

sandra pisze:Ja mam filipka dopiero 3 miesiące, ale tez jest cos na rzeczy z tym rufim u nas - mamy ex-0c i tez służy wyłącznie do ganiania, kot drapie jedynie lui. A w hodowli w dniu, kiedy go odbierałam, widziałam na własne oczy jak drapał własnie taki cienki byle jaki słupek
Mam ten sam drapak. Bunio go drapie, nawet całkiem ochoczo, ale.... nie kupiłabym go jeszcze raz gdybym miała wybór. Uważam, że konstrukcja jest taka sobie - niezbyt wygodny dla Brytka. U mnie Bulik nie lubi przebywać w rozecie a to dlatego, że ma problem z zejściem na półkę pod rozetą - ma za mało miejsca żeby bez obaw na niej stanąć schodząc z góry. Ja też mam zawsze wrażenie, że sobie coś zrobi <wsciekly> Za to uwielbia wylegiwanie się w tubie i leżenie na półce nad nią.
Awatar użytkownika
sandra
Agilisowy Rezydent

Post autor: sandra »

aurora80 pisze:
sandra pisze:Ja mam filipka dopiero 3 miesiące, ale tez jest cos na rzeczy z tym rufim u nas - mamy ex-0c i tez służy wyłącznie do ganiania, kot drapie jedynie lui. A w hodowli w dniu, kiedy go odbierałam, widziałam na własne oczy jak drapał własnie taki cienki byle jaki słupek
Mam ten sam drapak. Bunio go drapie, nawet całkiem ochoczo, ale.... nie kupiłabym go jeszcze raz gdybym miała wybór. Uważam, że konstrukcja jest taka sobie - niezbyt wygodny dla Brytka. U mnie Bulik nie lubi przebywać w rozecie a to dlatego, że ma problem z zejściem na półkę pod rozetą - ma za mało miejsca żeby bez obaw na niej stanąć schodząc z góry. Ja też mam zawsze wrażenie, że sobie coś zrobi <wsciekly> Za to uwielbia wylegiwanie się w tubie i leżenie na półce nad nią.
<lol> U nas dokładnie przeciwnie, tuba zupełnie nieużywana, półeczka nad nia tez, Filip siedzi jedynie w rozecie :-> tez bym wiecej tego drapaka nie kupiła, raczej wzięłabym taki z hamakiem jak w poście powyżej był, poza tym nasz troche sie chwieje jak kot włazi do tej rozety, żadne przykręcanie mocniej śrub nie pomaga :-///// rzeczywiście zejście nie jest zbyt wygodne, ale na razie u nas bez problemów
Zablokowany