Drapaki
-
Dorotea
Re: Drapaki
Dziękuję bardzo dziewczyny :-) także postanowione, że kostka i najlepiej elementy które będą do ewentualnego prania. Teraz pozostała jeszcze kwestia dobrania odpowiedniego drapaka dla moich dwóch futer. czy ten który wpadł mi w oko H-2B nie będzie dla nich za duży, może wystarczy coś mniejszego, albo coś wyższego jakiś sufitowy. Jak radzicie z racji waszego doświadczenia. Dodatkowo myślę jeszcze o jakims systemie pòłkowym na ścianach kilka półek, jakieś hamak. To już raczej domowym sposobem bo za chwilę zbankrutuje <mrgreen>
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Moim zdaniem, jak chcesz jeszcze zrobić jakiś system półek na ścianach, to ten drapak jest zbyt wybajerowany. Ja bym kupiła mniej elementowy, żeby tyle kasy nie wydawać. Najważniejsze, żeby był przynajmniej jeden słup długi np. metrowy. Może się okazać, że kot i tak będzie preferował półkę na wysokości, a nie drapak :-)
- Miss_Monroe
- Moderator
Pojawił się nowy drapak od MyKotty - >>Tobi<< :-) Marzenko, chyba musisz kupić <mrgreen>
-
Dorotea
A co powiecie na ten
http://allegro.pl/show_item.php?item=5637679391
Bo tak po głębszych przemyśleniach <mrgreen> szukam podobnego do Rufiego ale dużo tańszego, żeby futrom półki na ścianę zmątować :-)
Chciałabym tak jak ma Danusia :-) , marzenie. ale poki co musze sie zadowlic choc kilkoma :-)
Bo tak po głębszych przemyśleniach <mrgreen> szukam podobnego do Rufiego ale dużo tańszego, żeby futrom półki na ścianę zmątować :-)
Chciałabym tak jak ma Danusia :-) , marzenie. ale poki co musze sie zadowlic choc kilkoma :-)
- nmin
- Agilisowy Rezydent
A ja nadal tak strasznie bym chciała LUI... Ale kurde, zwyczajnie nie mam już gdzie wciskać kocich gadżetów i zabawek <roll>
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Hehehe <lol> Tobi byłby zadowolony, bo to jego ulubiona miejscówka. W domu on okupuje ten kartonowy drapak. Pewnie, ten też by mu się spodobał, tylko Pańcia jest goła i wesołaMiss_Monroe pisze:Pojawił się nowy drapak od MyKotty - >>Tobi<< :-) Marzenko, chyba musisz kupić <mrgreen>
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Moim zdaniem szkoda pieniędzy. Słupy cienkie i na dodatek owinięte jakimś dziwnym materiałem zamiast porządnym sznurem sizalowym, a budka na dachu też brzydko wykończona. Ciekawe, jak jeszcze ze stabilnością tego wszystkiego jest. To już lepiej kupić najbardziej podstawowy drapak u Rufiego z obiciem z kostki.Dorotea pisze:A co powiecie na ten
-
Dorotea
Rozmawiałm z tym producentem i poslalam mu zdjęcie Rufiego H-2b, powiedział że zrobił taki sam. Podstawa 60\60cm gr 4,5cm. Dwie rozety, hamak, poleczka a zamiast budki, jeszcze jedną poleczka taki podest do wskakiwania na wyższe poziomy, wysokość 165cm. Jedynie słupy owinięte właśnie ta niewiadomą taśmą niby bardziej wytrzymała od sznurka, średnica słupa niestety 10cm chyba, że PAN w hurtowni znajdzie o większej średnicy a...cena 400zl.
Ta cena kusi <oops> ale masz rację Soniu, że jakość może być kiepska.
Ta cena kusi <oops> ale masz rację Soniu, że jakość może być kiepska.
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Najważniejsza jest w sumie stabilność i śruby mocujące. Rufi trzeba przyznać ma mocowania dobrze dopracowane i tam się wszystko dobrze trzyma. Mam jeszcze mały drapak z Hakana i niestety u nich mocowania to zupełnie co innego. Słup się trochę chwieje mimo, że naprawdę mocno dokręcaliśmy, dlatego stoi przy ścianie na wszelki wypadek.
Tam też możesz zobaczyć, bo parę osób ma od nich drapaki i są zadowoleni. Może mi się tak akurat trafiło.
Tam też możesz zobaczyć, bo parę osób ma od nich drapaki i są zadowoleni. Może mi się tak akurat trafiło.
- fado123
- Agilisowy Rezydent
Re: Drapaki - galeria
mam pytanie jaka wysokosc i szerokosc jest najlepsza dla brytyjczyka bo chce zakupic drapak ale nie wiem jakie wymiary beda najlepsze