Brytyjskie królewny - VICKY the GREY & FLORA the SILVER
- Beate
- Agilisowy Rezydent
Re: Queen Victoria the Grey, dla przyjaciół Vicky Nilfgaard
Śliczna <zakochana>
- Becia
- Agilisowy Rezydent
Najlepiej zachęcić kotka piórkami, wędką, zabawkami. Ja czasami biorę cokolwiek, co mam pod ręką. Nawet kawałek papierka, który zaszeleści i zwróci uwagę kota by spojrzał w obiektyw
Kicia śliczna <serce> <serce> <serce> i taka jeszcze maleńka (porównując z moimi dorosłymi miśkami) :-)
Kicia śliczna <serce> <serce> <serce> i taka jeszcze maleńka (porównując z moimi dorosłymi miśkami) :-)
- Karramba
Śpieszę poinformować, że akcja Babskie Dokacanie przebiega pomyślnie:))
Florentynka BRI ns 11 z hodowli Mazuria*PL dołączyła do nas w niedzielę. Jest jeszcze piękniejsza niż na fotkach
))
Na pierwszy rzut oka wydawała się bardzo nieśmiała. Byłam pewna, że Vicky ją od razu zdominuje i będzie na początku gnębić ;) Ale nic bardziej błędnego!!
Flora swoją prawdziwą twarz pokazała zaraz po przyjeździe do domku.
Jest niesamowicie ekstrawertyczną kotką, choć sądziłam, że bardziej miziastym kotem niż Vicky być nie można.
Flora okazuje swoje uczucia na każdym kroku i jest niesamowicie rozrywkowa ;)
Vicky początkowo syczała na nią niemiłosiernie, ale z każdą chwilą z coraz większym zainteresowaniem obserwowała Florę z wyżyn drapaka i widziałam, że aż ją skręca z pragnienia, żeby dołączyć do zabawy myszką i piłeczką i do dzikich gonitw po domu razem z Florą;) Początkowo ego chyba jej na to nie pozwalało.
Dzis jednak wychodząc do pracy zostawiłam koty urządzające wspólne biegi przełajowe przez mieszkanie ;) Zakumplowały się dziewczyny szybko..
Aż się boje, co zastanę w domu po powrocie z pracy ;))
jedyne co mnie troszkę martwi to fakt, że Flora mało je. Prawdę mówiąc ani razu jeszcze jej nie widziałam przy misce.
Vicky już pierwszego dnia wtrząchała jedzonko z apetytem, czego są już zresztą efekty, bo potroiła swoją masę ciała i wygląda już na dorodną kotkę ;)
Flora przy niej to drobinka i chucherko mimo że różnica wieku to raptem 3 tygodnie... No coż mam nadzieję ze się rozkręci z aptetycikiem;)
Zdjęcia wkrótce po powrocie z pracy.
Pani Kasi z Mazuria*PL bardzo bardzo dziękuję za fantastyczną, obezwładniająco piękną kotkę. Prawdziwy cud świata.
Mam również prośbę do Szanownych Moderatorek wątku o możliwość zmiany tytułu wątku, bo Florze należy się również jej imię w tymże ;) Dziękuje.
Pozdrawiam cieplutko całą kocią forumową Rodzinkę:)
Florentynka BRI ns 11 z hodowli Mazuria*PL dołączyła do nas w niedzielę. Jest jeszcze piękniejsza niż na fotkach
Na pierwszy rzut oka wydawała się bardzo nieśmiała. Byłam pewna, że Vicky ją od razu zdominuje i będzie na początku gnębić ;) Ale nic bardziej błędnego!!
Flora swoją prawdziwą twarz pokazała zaraz po przyjeździe do domku.
Jest niesamowicie ekstrawertyczną kotką, choć sądziłam, że bardziej miziastym kotem niż Vicky być nie można.
Flora okazuje swoje uczucia na każdym kroku i jest niesamowicie rozrywkowa ;)
Vicky początkowo syczała na nią niemiłosiernie, ale z każdą chwilą z coraz większym zainteresowaniem obserwowała Florę z wyżyn drapaka i widziałam, że aż ją skręca z pragnienia, żeby dołączyć do zabawy myszką i piłeczką i do dzikich gonitw po domu razem z Florą;) Początkowo ego chyba jej na to nie pozwalało.
Dzis jednak wychodząc do pracy zostawiłam koty urządzające wspólne biegi przełajowe przez mieszkanie ;) Zakumplowały się dziewczyny szybko..
Aż się boje, co zastanę w domu po powrocie z pracy ;))
jedyne co mnie troszkę martwi to fakt, że Flora mało je. Prawdę mówiąc ani razu jeszcze jej nie widziałam przy misce.
Vicky już pierwszego dnia wtrząchała jedzonko z apetytem, czego są już zresztą efekty, bo potroiła swoją masę ciała i wygląda już na dorodną kotkę ;)
Flora przy niej to drobinka i chucherko mimo że różnica wieku to raptem 3 tygodnie... No coż mam nadzieję ze się rozkręci z aptetycikiem;)
Zdjęcia wkrótce po powrocie z pracy.
Pani Kasi z Mazuria*PL bardzo bardzo dziękuję za fantastyczną, obezwładniająco piękną kotkę. Prawdziwy cud świata.
Mam również prośbę do Szanownych Moderatorek wątku o możliwość zmiany tytułu wątku, bo Florze należy się również jej imię w tymże ;) Dziękuje.
Pozdrawiam cieplutko całą kocią forumową Rodzinkę:)
- Kamiko
- Hodowca
- Hodowla: Mazuria*PL
- Kontakt:
Jak to mało je
Może się rozkręci , a o indyczku proszę nie zapomnieć malutka lubi mięsko
3 miesiące to przepaść w tym okresie <lol>
Może się rozkręci , a o indyczku proszę nie zapomnieć malutka lubi mięsko
3 miesiące to przepaść w tym okresie <lol>
- Karramba
Mało je, tzn. mało je
Rózne rzeczy jej pod jej uroczy nosek podtykam, ale większego zainteresowania nie okazuje ani suchą karmą, ani indyczkiem, ani kurczaczkiem ani wołowinką,
ani dobrym jedzonkiem z puszek
Trochę mnie to martwi... ale może jak poobserwuje Vicky to pojdzie jej śladem i też będzie ładnie jadła..
Rózne rzeczy jej pod jej uroczy nosek podtykam, ale większego zainteresowania nie okazuje ani suchą karmą, ani indyczkiem, ani kurczaczkiem ani wołowinką,
ani dobrym jedzonkiem z puszek
Trochę mnie to martwi... ale może jak poobserwuje Vicky to pojdzie jej śladem i też będzie ładnie jadła..
- maga
- Hodowca
- Hodowla: KRABRIKA*Pl
- Kontakt:
jak się już naprawdę oswoi z sytuacja zacznie jeść normalnie ...czyli za tydzień.
Gratuluje dokocenia <ok>
Gratuluje dokocenia <ok>
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Jak ma brzmieć tytuł wątku?Karramba pisze:Mam również prośbę do Szanownych Moderatorek wątku o możliwość zmiany tytułu wątku, bo Florze należy się również jej imię w tymże ;) Dziękuje.
Gratuluję dokocenia, a z jedzeniem proszę poczekać, Florentynka musi się odnaleźć w "nowym świecie"
- Karramba
Uprzejmie proszę o zmianę topicu na -- > Brytyjskie królewny - VICKY the GREY & FLORA the SILVER
Ślicznie dziękuję w imieniu swoim i królewien ;)
Ślicznie dziękuję w imieniu swoim i królewien ;)
- Becia
- Agilisowy Rezydent
Już się nie mogę doczekać zdjęć <tańczy>
- Kasik
- Agilisowy Rezydent
Gratuluję dokocenia i czekam z niecierpliwością na fotki dziewczynek