Ich troje
- bahi
Re: Ich troje
Beciu jak ja tęskniłam za Twoimi kotami! Ach a ta Twoja czekolada.... Achhhhhh uwielbiam <serce> <serce> <serce>
Co prawda trochę mi minie zanim nadrobię zaległości... <oops>
- Beate
- Agilisowy Rezydent
<serce>
-
KiMMiK
Nie chciałem, żeby zabrzmiało to tak, że między moimi kociętami trwa jakaś permanentna awantura. Nic bardziej dramatycznego się nie dzieje. Co najwyżej, "gra w łapki", a gdy któryś próbuje podgryzać od razu reaguję. Znamienne jest tylko to, że to najmłodszy i najmniejszy czekoladowy Coco najczęściej inicjuje takie zapasy i nie ma dla niego znaczenia to, że z takim Teddym podobne próby kończą się dla niego niezbyt dobrze. A taki kremowy Muffi nie zaczyna nigdy. I o to mi właśnie chodziło przede wszystkim, o różnice temperamentu. Słyszałem gdzieś, że kolor brytyjczyków może określać czy po prostu określa ich charakter i że właśnie czekoladowe osobowość mają najsilniejszą, choć niekoniecznie "najgłębszą". Twoje opowieści i moje doświadczenia zdawały mi się to potwierdzać, stąd mój wcześniejszy wpis.Becia pisze:Boguś jest słodki jak nazwa jego umaszczenia. Nadal jest zdecydowanym kotkiem. Jak czegoś chce to to po po prostu bierze. Do zabawy pierwszy, do misek pierwszy (ale nie jest łakomczuchem, zje tyle ile mu potrzeba i odchodzi), nowe legowisko - pierwszy, itd, itp...Nie ma w nim ani grama awanturniczej natury. Nigdy nie było.KiMMiK pisze:Czy charakter Twojego czekoladowego kotka zmienił się z biegiem czasu?
Tak czy owak, czy potwierdziłabyś, czy ktokolwiek by tu potwierdził, że barwa brytka może określać jego charakter?
-
maj-a28
- Hodowca
- Hodowla: Z Zielonego Gaju*PL
- Kontakt:
Piekny ten król na wysokościach <zakochana>
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Moim zdaniem wszystko zależy od charakteru danego kociaka, czy jest taki czy inny, kolor to raczej nie ma tu znaczenia.
- Becia
- Agilisowy Rezydent
Wcale tego tak nie odebrałamKiMMiK pisze:Nie chciałem, żeby zabrzmiało to tak, że między moimi kociętami trwa jakaś permanentna awantura.
Słyszałam kiedyś, że rudy to nie kolor - rudy to charakter <mrgreen> A tak na serio, to może i są teorie odnoszące się do charakteru w zależności od koloru umaszczenia, ale myślę, że trzeba je traktować z przymrużeniem oka. Tak naprawdę charakter kota kształtują geny i otoczenie w jakim dorasta w hodowli jako kociak oraz nasze postępowanie, gdy już z nami zamieszka :-)
Wydaje mi się, że on próbuje bawić się ze starszakami jak ze swoim rodzeństwem. Jak nie będzie miał przyzwolenia na takie zabawy, to wyrośnie z tego :-)KiMMiK pisze:Znamienne jest tylko to, że to najmłodszy i najmniejszy czekoladowy Coco najczęściej inicjuje takie zapasy i nie ma dla niego znaczenia to, że z takim Teddym podobne próby kończą się dla niego niezbyt dobrze.
Basiu, jak się cieszę, że Cię u nas widzębahi pisze:Beciu jak ja tęskniłam za Twoimi kotami! Ach a ta Twoja czekolada.... Achhhhhh uwielbiam <serce> <serce> <serce>
Dziękuję wszystkim w imieniu Bogusia za komplementy
- Kamiko
- Hodowca
- Hodowla: Mazuria*PL
- Kontakt:
Czekoladki to jednak mają to coś 
- yamaha
- Genius Loci
<zakochana> <zakochana> <zakochana>
Piekne sa wszystkie trzy <mrgreen>
Àle moje <serce> jest nadal niezmiennie niebieskie <lol>
Piekne sa wszystkie trzy <mrgreen>
Àle moje <serce> jest nadal niezmiennie niebieskie <lol>
- Becia
- Agilisowy Rezydent
Księżniczka Lulu przypomina się Ciociom :-)
<serce> <serce> <serce> <serce> <serce>

<serce> <serce> <serce> <serce> <serce>

- beev
Cudna niezmiennie choć jakaś taka dorosła się zrobiła
<serce> <serce> <serce>