Adam100 pisze:Witam,
Już na pewno nie będzie budki... Koleżanka z pracy potwierdziła dzisiaj, że jej Brytus nie korzysta z niej...
Madzia dziękuję za zdjęcie. Jaka jest całkowita wysokość Twojego drapaka i jaka cena za taki zmodyfikowany model?
Jak połączona z rozetą jest tuba?
Rozumiem, że materiał to sztruks?
Dziękuję za pomoc
oj kwoty Ci nie podam bo to dawno było; wysokość ok. 140 cm (tak na oko), tuba jest przykręcona
Drapak już stoi, kot przeszcześliwy :-)
O dziwo śpi i w budce i na górze.
Ale najbardziej szaleje za tą wiszącą zabawką.
Mogę polecić jak ktoś nie ma miejsca na duży drapak.
Ja zakupiłam dla swojego kociaka drapak-wieżę Diogenes XXL o wys. 100 cm taki jak ten http://www.zooplus.pl/shop/koty/drapaki ... _cm/403616
Zdecydowałam się na niego z uwagi na fakt, że zajmuje mało miejsca oraz posiada bardzo dużą powierzchnię do drapania, a także kilka różnych legowisk. Mój kociak jest bardzo zadowolony z tego wyboru i chętnie korzysta ze wszystkich miejscówek- zarówno na samej górze, jak i tych niżej. Uwielbia też bawić się zabawkami wiszącymi w każdej dziupli. Drapak jest bardzo stabilny i solidnie wykonany, więc myślę, że wytrzyma kilka lat
Witam,
Dostałem wycenę tego co ma kotek Madzi... 590pln
Czekam jeszcze na wycenę własnego projektu i prawdopodobnie zdecyduję się na jeden z tych dwóch.
Trochę duży wydatek jak na początek ale jak drapak ma wytrzymać o wiele dłużej niż inne to chyba warto.
Pozdrawiam
Adam100 pisze:Witam,
Dostałem wycenę tego co ma kotek Madzi... 590pln
Czekam jeszcze na wycenę własnego projektu i prawdopodobnie zdecyduję się na jeden z tych dwóch.
Trochę duży wydatek jak na początek ale jak drapak ma wytrzymać o wiele dłużej niż inne to chyba warto.
Pozdrawiam
Warto zainwestować w droższy i porządny drapak, gdyż taki drapak będzie służył kotu na lata :-) Nie musi to być bardzo rozbudowany drapak, podstawowy w zupełności wystarczy. Nie warto decydować się na najtańszy typu Trixie (takie ostatnio widziałam w sklepie) gdyż za kilka miesięcy drapak trzeba będzie zmieniać na inny gdy obecny stanie się za mały, lub będzie niestabilny dla dorosłego Brytyjczyka.
Ja mam drapak od Rufiego w beżowej kostce i dziś piszę do P.Leszka o wycenę rozety i półki w szarej kostce, gdyż sztruks jest dość mocno zniszczony.
Nie ma sprawy. Wprawdzie nie różni się za bardzo od Madzi, ma dodany jeszcze hamak i boję się, że to on może znacznie podnieść koszty.
Kurdę czego się nie robi dla kocurka... Drapak miał być do 250-300pln a teraz jestem gotowy na 600pln... :-)
Edit. Czyli lepsza będzie kostka od sztruksu?
Przyznam, że ten sztruks z bliska tak jak na zdjęciu Madzi, wygląda bosko.
Nie wiem jak kostka bo nie widziałem na zdjęciu z bliska.
Wybierz kostkę, ja na sztruks drugi raz bym się nie zdecydowała. Zdjęcia kostki z bliska zamieściłam w wątku o legowiskach na parapet, bo takie zamówilam u Rufiego. Kostka bardzo dobrze się "zachowuje" U Rufiego we wzorniku są zdjęcia kostki z bliska we wszystkich kolorach :-)