Drapaki

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Awatar użytkownika
Joanna P.

Re: Drapaki

Post autor: Joanna P. »

Zaprezentuję też tutaj nasz drapak Rufiego EX-2A, zmodyfikowany przed przybyciem trzeciego kotka o dodatkowe legowisko (paletkę). Moje trzy futerka zadowolone <mrgreen>

Obrazek

W budce od czasu do czasu w ciągu dnia poleguje Lemmiś, czy Gucio (wcześniej służyła jako składzik zabawek)

Dla mnie istotne jest to, że wszystkie "miękkie" części mogę zdemontować i wyprać w pralce, dzięki czemu drapak wciąż wygląda jak nowy.
Awatar użytkownika
Mruczysko PL
Hodowca
Hodowla: Mruczysko *PL
Kontakt:

Post autor: Mruczysko PL »

Jakiś czas temu kupiłam mniejszy drapak od Rufiego Ex-1 i dzisiaj nareszcie udało nam się go trochę rozszerzyć, czyli dodaliśmy hamak. Koty bardzo zadowolone, bo coś się ogólnie dzieje i hamak też został zaaprobowany, nowe miejsce jest na razie najlepszą miejscówką. Wymiennie się tak moszczą :)
Zdjęcia przed i po:
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
*Basia

Post autor: *Basia »

Chętnie poznam Wasze zdanie odnoście drapaków słupków.

Np takie coś:
Obrazek

Ten słupek ma 120cm i 15 cm średnicy.
Zastanawiam się czy go nie nabyć jako tymczasowego umożliwiałby wejście na komode i parapet z ktorych kot może wejść na biurko i łóżko. Kręgosłup da się wyciągnąć, podrapać się da.
Chyba wolałabym odłożyć pieniążki jakie mam obecnie i dołożyć potem do konkretniejszego drapaka niż brać teraz coś co nie do końca mi odpowiada tylo ze względu na to, że mieści się w moim budżecie...
Awatar użytkownika
nmin
Agilisowy Rezydent

Post autor: nmin »

My mamy niewielki słupek wysokości około 90 centymetrów, kupiłam go naprawdę symbolicznie, bo był akurat przeceniony i było to zanim wybrałam drapak. O dziwo, Arya używa go dość często - słupek stoi w rogu sypialni, a kot w chwili głupawki dopada czasem do niego i drapie gwałtownie, jakby pazurki mega swędziały i trzeba było coś podrapać teraz, zaraz, natychmiast <rotfl> Pełnowymiarowy drapak stojący w salonie jest drapany jakby od niechcenia ;-))
Awatar użytkownika
MoniQ
Agilisowy Rezydent

Post autor: MoniQ »

Na pewno coś gdzieś tu było o praniu drapaka.... Ale nie przeczytam teraz 240 stron, choć na razie 1/10 może udało mi się przelecieć.... Muszę pilnie przeprać podstawę drapaka, bo Mordimuś przeleciał się po niej z niekoniecznie czystą pupą :-/////
Może być środek do prania dywanów?
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Mysle, ze jak najbardziej moze !
Pamietam, ze chyba Lenka czyscila parowym odkurzaczem tez ;-))
Awatar użytkownika
Beate
Agilisowy Rezydent

Post autor: Beate »

MoniQ , dziewczyny chyba prały szamponem dla dzieci .Bambino ?
A ja prałam łagodzącym żelem do mycia ciała Nivea Baby <roll>
Awatar użytkownika
MoniQ
Agilisowy Rezydent

Post autor: MoniQ »

Mopa parowego niestety nie mam, ale poszukałam jeszcze i wypróbuję najpierw Beci sposób z sodą oczyszczoną.
Dodatkowo znalazłam takie cuś: http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/ProductDe ... 3120473484
Awatar użytkownika
EwaL

Post autor: EwaL »

Czy ktoś zamawiał i czy się tam zmieści male, tłuste, ofutrzaone doopsko ?
http://bigcats.pl/beehive-black-p-40.html
Awatar użytkownika
jasminka
Agilisowy Rezydent

Post autor: jasminka »

A to moja skrzynia -drapak prawda że piękna Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany