Apollo Cezary Wita wszytskich

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
agnieszka9008

Re: Apollo Cezary Wita wszytskich

Post autor: agnieszka9008 »

Wszystki stowarzyszenia typu Skipr to PSEUDOHODOWLE i nie należy ich wspierać...
Awatar użytkownika
tunka

Post autor: tunka »

agnieszka9008 pisze:Wszystki stowarzyszenia typu Skipr to PSEUDOHODOWLE i nie należy ich wspierać...
Ja niestety nie mam az takiej wiedzy na temat BRI nie zależało mi na tym bardziej na samym kotku a nie dokumenty ktore posiada ponieważ Apollo nie bd reproduktorem. Kotka nie oddam bo wsparlam pseudohodowce..nie interesuje mnie to za bardzo nie zaluje niczego bardziej idealnego kociaka z charakteru do mnie nie znalazlabym milosc od pierwszego wejrzenia wraz z wzajemnością
agnieszka9008

Post autor: agnieszka9008 »

Ja również mam 2 kocury...też nie są reproduktorami...mają rodowody FPL...poczytaj trochę czym różni się SKIPR od FPL...przez ludzi,ktorzy wspierają stowarzyszenia czyt. PSEUDOHODOWLE mamy problem z FABRYKAMI kotów,psów ,żyjącymi w klatkach , męczarniach itp...
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

tunka pisze: Nie sadze ze to pseudo hodowla wszystko jest legalne posiadam polska ksiege rodowodowa gdziewszystko jest czarno na bialym z pieczatkami stowarzyszen :) kotka bralam od pani z hodowli ktora zamuje sie tym od wielu lat wiec skad tu slowo paeudogodowca.Nie sadzę
tunka pisze: nie interesuje mnie to za bardzo nie zaluje niczego bardziej idealnego kociaka z charakteru do mnie nie znalazlabym milosc od pierwszego wejrzenia wraz z wzajemnością
<roll> Jakby Ci to powiedziec, tunko, zeby Cie nie urazic... <roll>

Eh, moze niech ktos inny powie <roll>

<lol>
Awatar użytkownika
tunka

yamaha pisze:
tunka pisze: Nie sadze ze to pseudo hodowla wszystko jest legalne posiadam polska ksiege rodowodowa gdziewszystko jest czarno na bialym z pieczatkami stowarzyszen :) kotka bralam od pani z hodowli ktora zamuje sie tym od wielu lat wiec skad tu slowo paeudogodowca.Nie sadzę
tunka pisze: nie interesuje mnie to za bardzo nie zaluje niczego bardziej idealnego kociaka z charakteru do mnie nie znalazlabym milosc od pierwszego wejrzenia wraz z wzajemnością
<roll> Jakby Ci to powiedziec, tunko, zeby Cie nie urazic... <roll>

Eh, moze niech ktos inny powie <roll>

<lol>
ja po prostu zmienie forum bo naskakiwanie i oskarzanie nic nie pomoze ani nie zmieni mojego posunięcia niczego nie żałuję i nie chce tu miec wyrzutow ze poparlam cos czego nie ch chcialam robiac to nieswiadomie milo bylo szkoda tylko czesc
Awatar użytkownika
Sylwia2908
Hodowca
Hodowla: Vabank*PL
Kontakt:

Post autor: Sylwia2908 »

Kilka dni temu wpadłam na artykuł na stronie hodowli sznaucerów, który mi się bardzo spodobał: KLIK
Tu mowa o psach, ale oczywiście to samo jest z kotami... ;-(

tunka, przeczytaj proszę :-) wtedy zrozumiesz o co nam chodzi i o czym mówimy ;-))
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Tunko... nikt Cie o nic nie "oskarza", po prostu probujemy Ci powiedziec, ze nie masz kotka RODOWODOWEGO i ze "wspomagania" pseudo-hodowli tutaj na forum nie popieramy.
Nikt nie podwaza Twojej milosci do kotka, to nie ma nic wspolnego.

Pozdrawiam, moze jeszcze przeczytasz, zanim zmienisz forum ;-))
(na naszym tych "nierodowodowych" jest tez sporo <serce> )
Awatar użytkownika
maga
Hodowca
Hodowla: KRABRIKA*Pl
Kontakt:

Post autor: maga »

Na tym forum jest wiele kotów bez rodowodów, jest tez masa pięknych wielorasowców. To nie piętnowanie, to nie palenie na stosie. Wszystkie koty kochamy tu tak samo. Koty przedstawiamy z imienia i "nazwiska", tu po prostu okazało się, ze nazwisko jest jakie jest.

Zanim się obrazisz poczytaj o czym piszemy.
Tak zachwalasz reproduktora i ta "hodowle" jednak nie tędy droga. Powinnaś poczytać, jak powstały, z których masz kota. Decyzja zakupu, może była nieświadoma bo wielu ludzi łapie się w pułapkę "pseudo rodowodów". Potem tylko gdy próbuje zapisać się do związku felinologicznego, pojechać na wystawę okazuje się, ze to po prostu papierek wydrukowany na drukarce i czuje się oszukany.
Nikt nie mówi byś przestała kochać swojego kota ... jak najbardziej kochaj , rozpieszczaj i baw.
Awatar użytkownika
tunka

Dzieki za strone przeczytalam juz sprawa ma sie tak ze bylo to nie swiadome ponieważ nabycie Apolla bylo spontaniczym spelnieniem moich marzen i nie powiem ze zaluje ze wzgledu na Pola ale na przyszłość bede wiedzieć ja sie maja sprawy.
Awatar użytkownika
tunka

maga pisze:Na tym forum jest wiele kotów bez rodowodów, jest tez masa pięknych wielorasowców. To nie piętnowanie, to nie palenie na stosie. Wszystkie koty kochamy tu tak samo. Koty przedstawiamy z imienia i "nazwiska", tu po prostu okazało się, ze nazwisko jest jakie jest.

Zanim się obrazisz poczytaj o czym piszemy.
Tak zachwalasz reproduktora i ta "hodowle" jednak nie tędy droga. Powinnaś poczytać, jak powstały, z których masz kota. Decyzja zakupu, może była nieświadoma bo wielu ludzi łapie się w pułapkę "pseudo rodowodów". Potem tylko gdy próbuje zapisać się do związku felinologicznego, pojechać na wystawę okazuje się, ze to po prostu papierek wydrukowany na drukarce i czuje się oszukany.
Nikt nie mówi byś przestała kochać swojego kota ... jak najbardziej kochaj , rozpieszczaj i baw.
zachwalalam jak jeszcze o tym nie wiedzialam to raz a dwa ja zachwalam jego wygląd bo osoba ktora sie nie zna taka ja nie mialam innego oparcia
Zablokowany