Huckelberry - Luludi*Pl

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
kasia z gdyni
Kontakt:

Post autor: kasia z gdyni »

Tylko pytanie ile z tej tabletki trafiło do pysia a ile zostało na podłodze <mrgreen> ,ja preferuje podawanie tabletek wprost do pysia,nie jest to łatwe ale ja jestem stanowcza i mam mocny chwyt <diabeł>
Awatar użytkownika
Paulina

Post autor: Paulina »

No odrobaczanie już za mną :-/ łatwo nie było. Następnym razem poprosze o środek na odrobaczanie NIE W TABLETKACH <hm>
Awatar użytkownika
Renia

Post autor: Renia »

Ciekawe, że lekarz dał Ci tak niewygodny środek do stosowania, moje miśki już wiele razy były odrobaczzane i nigdy tabletką, zwykle pastą ładowaną do pyska u weterynarza a od kilku miesięcy advocatem i nie ma żadnych problemów.
Jest wiele medykamentów do wyboru, nie musisz się zgadzać na niedogodną dla Was formę, chyba, że są jakieś szczególne przeciwwskazania do stosowania danego środka.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Paulina

To było "moja" pierwsza wizyta u weterynarza więc na następną za miesiąc już inaczej się przygotuje <suchy>
Awatar użytkownika
Renia

Weterynarz to bardzo ważny osobnik w życiu kota, więc myślę, że warto "poskakać" po kilku lekarzach w poszukiwaniu tego właściwego.
Ja zaliczyłam w moim życiu wielu weterynarzy, takich lepszych i całkiem fatalnych, dopiero za zdaje się 5 razem trafiłam do lekarza, który naprawdę kocha zwierzęta i potrafi mi poświęcic bardzo dużo czasu, żebym wyszła z gabinetu spokojna, z pełnym pakietem informacji i z zadbanym kotem, czy psem.
Polecam również zalożenie sobie w komputerze specjalnego folderu zdrowia Twojego kotka. Ja prowadzę takie pliki dla obu panienek,
stworzyłam tabelkę, która zwiera :
wiek kotka
wagę
data szczepienia i na co
data odrobaczenia i czym
choroby
uwagi

ważyłam kociaki co tydzień przez długi czas, teraz co dwa tygodnie, lub raz w miesiącu, notuję wszelkie choroby, środki którymi kotek był leczony i z jakim skutkiem itp.
Idąc do weta robię sobie wydruk i daję mu tą kartkę. To bardzo ulatwia leczenie zwłaszcza, gdy zmieniasz weta.
Naprawdę polecam taki sposób dokumentacji, gdyż pamięć nasza jest zawodna.
Awatar użytkownika
Paulina

Renia i MEGAN spróbuję tak zrobić!

ważyłam maluszka i ma 1,7 kg to dobrze? A kotek ma 3 miesiące i 3 dni.
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Renia i Megan, a mogę zapytać gdzie znalazłaś dobrego weta, bo widzę, że też jesteś ze Śląska. Może też miałabym tam nie za daleko?
Awatar użytkownika
Renia

Ja jestem z Bielska- Białej i opisałam już jego gabinet w dziale przeznaczonym na recenzje weterynarzy. To gabinet "nadzieja" http://nadziejawet.pl/
Znajomego hodowcę psiaków mam w Mysłowicach i on myślę również mogłby polecić kogoś zaufanego.
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Dzięki za informację. Do Bielska to trochę mam za daleko, ale do Mysłowic w razie konieczności to mogłabym jechać. Odpukać na razie kotki zdrowe i do weta jeżdżę tylko na odrobaczanie i szczepienie, ale w razie czegoś poważnego to dobrze by było mieć namiary na kogoś polecanego.
Awatar użytkownika
Paulina

ważyłam maluszka i ma 1,7 kg to dobrze? A kotek ma 3 miesiące i 3 dni.

Bo ja nie wiem czy to mało czy dużo <hm>
Zablokowany