Calissi i Homer :) moje kochane kuleczki :)

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Ojej, witam rankiem, Emelko !
Mam nadzieje, ze noc jako tako Wam minela - rzeczywiscie rozdzielenie kotow (i Was) na pierwsza noc moze i bylo dobrym pomyslem, powiedz, czy tak zrobiliscie i jak ta pierwsza noc u Was kotkom zleciala.
Ciesze sie ze masz juz maluchy w domu, co do syczenia i prychania - normalne chyba.... przyzwyczaja sie do siebie, a ze maluszki sa jeszcze, to na pewno juz za tydzien/dwa (a moze i wczesniej), zapomnisz, ze bylo cokolwiek "nie tak" miedzy nimi.
<ok>
Emelka

Post autor: Emelka »

Witajcie :)
więc ostatecznie kotki położyły się spać na dwóch różnych kanapach, jeden przy mnie a drugi przy TŻ, więc my wstaliśmy i starając się być cicho poszliśmy do sypialni. Drzwi do sypialni były cały czas otwarte na wypadek gdyby zaczęła się bijatyka.
Noc upłynęła w miarę spokojnie, położyłam sie o drugiej a wstałam o 6 rano sprawdzić co się dzieje bo było bardzo cicho.
Więc Calissi była schowana za kanapą pod kaloryferem, a Homer w drugim kącie pokoju za szafką siedział.
Z rana niestety to samo, syki i buczenie ale tylko ze strony Calissi :( jak buczy to aż się cała trzęsie, siedzi na parapecie, czasem schodzi na łóżko i strasznie buczy na Homerka który wygląda na strasznie przestraszonego :( nie wiem co robić, mówię głośno Nie do Calissi, na chwilę przestaje i za chwilę znowu buczy na niego :( nawet podskakuje trochę do niego, tak jakby go strasząc:(
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

Emelko, trzeba czasu, żeby zapaszki się wymieszały. Kotki z pewnością z dnia na dzień , będzie coraz lepiej :) Mocno trzymam kciuki za szybkie dogadanie <ok>
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Jak najczęściej naprzemiennie głaskaj oba kociaki, żeby wymieszać ich zapachy. Na pewno się przyzwyczają, jak tylko oswoją się trochę z nowym domkiem i sytuacją :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
Amber

Post autor: Amber »

Emelko, badz cierpliwa :-)
Na pewno Ci ciezko, ale kotki powolutku przyzwyczaja sie do siebie. Przytulajcie i miziajcie oba po rowno i na pewno sie wszystko niedlugo ulozy :-)
Trzymam kciuki <ok>
Emelka

Homerek przerażony schowany za kanapą, TŻ usiadł przy Calissi, ona chyba jest znerwicowana lekko, bo fuczy już teraz na najmniejszy ruch nawet mojej nogi, widać że jest zdenerwowana, no nic, czytałam wątek o dokocaniu i wiem że musimy uzbroić się w cierpliwość ale w praktyce jest to bardzo trudne ;-( mam nadzieję że Calissi nie zaatakuje małego i nie zrobi mu krzywdy :(
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

O rety, rety.... no tak to jest, trzeba czasu !
Bidulek maly Homerek za kanapa <zakochana>
Spokojnie, Emelko, miziaj i obserwuj, bedzie dobrze <ok>
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

A to Ci rosjanka łobuziarka mała :)
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

asiak pisze:A to Ci rosjanka łobuziarka mała :)
No patrz Asiu, jaka dziwna sprawa.... Twoje takie <aniołek> <aniołek> przeciez grzeczniutkie... <rotfl>
Emelka

Łobuziara straszna, teraz śpią oboje, Calissi z TŻ oczywiście, miłość od pierwszego wejrzenia, a Homer przy mnie, zasnęły na przeciwko siebie, na dwóch oddzielnych kanapach, boimy aż się ruszyć żeby się nie obudziły.
Feliway włączony od piątku i chyba na Calissi nie działa :(

a zdjęć oczywiście nie dam rady zrobić bo się oboje kręca strasznie lub uciekają, ale dziś postaram się ich przyłapać :)
Zablokowany