Żwirek
- aneby
Kotu ewidentnie nie pasuje zapach nowego żwirku. Ja zawsze przy wymianie zostawiam troszkę starego, tak, żeby kot czuł swój zapach. Zresztą przy zakupie kota razem z wyprawką dostałam trochę żwirku z kuwety kociąt. I jak zmieniam na zupełnie inny rodzaj, to zawsze najpierw dosypuję nowy do starego, a potem dopiero wymieniam na całkiem nowy. Robię tak "na czuja", bo to mój pierwszy kot, ale jak do tej pory nie było żadnego "żwirkowego" problemu.
- aneby
- Witcha
Żwirek Krakvetowy
Czy ktoś testował żwirek KRAKVET Żwirek bentonitowy zbrylający compact?
http://www.krakvet.pl/krakvet-zwirek-be ... 19854.html
Źeby miec darmową wysyłkę muszę kupić pięc worków, zapas akurat na wakacje (i może trochę), tylko czy warto...
Pytam, bo Benek dwa razy z dwóch różnych sklepów zaopatrywanych przez dwie zupelnie różne hurtownie zrobił się niemożliwy, coraz częściej sie nie zbryla, bryłkopodobne twory sie kruszą i rozsypują...
Cat's best eco plus juz był testowany, jak się zatkała toaleta (syn bardzo chciał pomóc mamusi sprzątać kuwetę i nawrzucał ile wlazło...;) ) i jednak ogólnie Benek mi bardziej odpowiada... ale powoli przestaje, szukam dobrego żwirku o parametrach dawnego Benka
http://www.krakvet.pl/krakvet-zwirek-be ... 19854.html
Źeby miec darmową wysyłkę muszę kupić pięc worków, zapas akurat na wakacje (i może trochę), tylko czy warto...
Pytam, bo Benek dwa razy z dwóch różnych sklepów zaopatrywanych przez dwie zupelnie różne hurtownie zrobił się niemożliwy, coraz częściej sie nie zbryla, bryłkopodobne twory sie kruszą i rozsypują...
Cat's best eco plus juz był testowany, jak się zatkała toaleta (syn bardzo chciał pomóc mamusi sprzątać kuwetę i nawrzucał ile wlazło...;) ) i jednak ogólnie Benek mi bardziej odpowiada... ale powoli przestaje, szukam dobrego żwirku o parametrach dawnego Benka
- Miss_Monroe
- Moderator
Ja używam Cat's Best Eco Plus i od początku wyrzucam całą zawartość kuwety podczas wymiany żwirku i nigdy nie miałam problemu z zatkaną toaletą. Dla mnie to ogromny plus i dodatkowo to, że mało pyli a ja mam astmę. Żwirek betonitowy (chyba Super Benek) miałam raz na samym początku i nigdy do niego nie wrócę, m.in ze względu jak dla mnie na duże pylenie. Był bardzo mało wydajny, nie pochłaniał zapachu przez co było czuć w całym domu
(mimo neutralizatora zapachu) jak kot się załatwił, co wiązało się z częstszą wymianą.
- Witcha
hehehe a ja miałam takie odczucia olfaktoryczne z Eco plus właśnie.... ale chyba na jakieś wadliwe partie w zooplusie trafilam (promoca) bo dużo patyczków było rozdrobnionych...Miss_Monroe pisze:(żwirek bentonitowy) Był bardzo mało wydajny, nie pochłaniał zapachu przez co było czuć w całym domu(mimo neutralizatora zapachu) jak kot się załatwił, co wiązało się z częstszą wymianą.
Mam nadzieję, że ktoś już stestował ten Krakvetowy... ;)
- Agnieszka7714
- kizior
- Hodowca
jakiś czas temu używaliśmy obu i dla nas golden był najlepszym żwirkiem tego typu. choć faktycznie ciut więcej pylił niż inne, to chłonność, zwartość grudek czy praktycznie bezzapachowość była znacznie lepsza niż w innych żwirkach tego typu. ostatnio znowu przez miesiąc używaliśmy golden-a z powodu naszego urlopu, to jednak nie mogłam znieść już wynoszenia piachu z kuwety i z radością wróciliśmy do drewna.
- monia85
- maga
- Hodowca
- Hodowla: KRABRIKA*Pl
- Kontakt:
-
kinus
- Hodowca
- Hodowla: Kabrirus*PL
- Kontakt:
porownywalamAgnieszka7714 pisze:Z kilku powodów chciałabym wrócić do żwirku bentonitowego. I mam pytanie czy ktoś z Was porównywał żwirek Benek ze żwirkiem Golden Grey? Chodzi mi przede wszystkim chłonność i pylenie.
chlonnosc duzo lepsza, pylenie takie samo albo i lepsze
ale najwazniejsze- nie smierdzi nic
ja juz do Benka nie wracam