Isabella

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
madziulam2
Agilisowy Rezydent

Post autor: madziulam2 »

Bakalia na pewno się boi ale tego nie unikniemy... ważne, że nie ma agresji
Awatar użytkownika
PaulinaP

Post autor: PaulinaP »

hm..agresji wprost nie ale Iza dzisiaj urządza sobie gonitwy za Bakalią, co mnie lekko martwi...kicia jest co jakiś czas wciśnięta w których kąt pokoju (aktualnie pod kaloryfer została zagoniona).
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Paulino ja bym spróbowała w takich sytuacjach odwracać uwagę rezydentki jakąś zabawką np. piórka lub co tam lubi najbardziej, żeby przekierować jej zachowanie na coś pozytywnego i żeby się nowa koteczka nie musiała wtedy tak stresować.
Awatar użytkownika
PaulinaP

próbujemy właśnie tak robić, Izka się bawi ale jest mniej skoncentrowana na zabawce niż zwykle...zobaczymy....
Awatar użytkownika
Bartolka

Post autor: Bartolka »

Myślę, że jest wszystko w normie :-) Chwal i dopieszczaj Rezydentkę bardziej niż dotychczas :-) A Bakalia jest cudowna <serce> super, że jest Wami :-) Będzie dobrze :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Post autor: AgnieszkaP »

Paulinko, dopiero doczytałam - gratuluję dokocenia <klaszcze> Śliczna szylkrecia <serce>
Dziewczyny muszą się dotrzeć, na razie są krótko razem. Tak jak pisała Sonia, starałabym się odwracać uwagę Izki zabawą. Gdy u mnie kociaste czasem się "boksują", zawsze staram się do nich mówić spokojnym głosem, że są dobre, grzeczne, kochane itp ;-)) U mnie to działa!
Awatar użytkownika
PaulinaP

dzięki tez się bardzo cieszę <tańczy> Zatem wygląda na to, że wszystko w normie ;) zobaczymy co dalej ale wiecie co, nie wiem jak mogłabym bardziej dopieszczać Izulę. ona jest naprawdę tak wyprzytulana, wygłaskana, że czasem się zastanawiam jak ona to znosi <rotfl> ale biorą sobie do serca Wasze rady. zatem grożenie paluszkiem <kciukwdół>
Awatar użytkownika
Ania_83

Post autor: Ania_83 »

Powodzenia życzę :-P Na pewno szybko się dogadają i pokochają :kotek:
Awatar użytkownika
PaulinaP

za radą Magi i MadziuliM zastosowałam feromony Feliway i..wygląda na to, że jest lepiej <rotfl> Iza nadal goni małą ale reakcja z 2 strony troszkę się zmieniła. Bakalia jest bardziej odważna, wychodzi spod szafy, na widok Izuli nie rzuca się już do ucieczki. kicia jest bardzo zabawna. wychodzi spod szafy najpierw do połowy, czasem wysuwa się za pomocą łapek do góry brzuchem. miauuukoli w oczekiwaniu na jedzenie, łasi się w sposób dość nerwowy jak na moje oko-niespokojnie, nie usiedzi w 1 miejscu nio i mała korzysta z drapaka.
jutro wizyta kontrolna Eli z DT ;)
Awatar użytkownika
maga
Hodowca
Hodowla: KRABRIKA*Pl
Kontakt:

Post autor: maga »

Trzymam kciuki by stosunki kocic były jak najlepsze :) .
Zablokowany