Mossy z TYCAT PL, w domu zwana Luną - liliowa brytyjka :))

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
kotku

Post autor: kotku »

Piękna Gaba <serce> Fajnie mieć taki dom pełen zwierząt. Też kiedyś chciałabym mieć i pieski i kotki.. może się doczekam. Super super. przesyłam mnóstwo głasków i buziaków! :pies: :kotek:
Awatar użytkownika
Ania_83

Post autor: Ania_83 »

Z Lunką kochamy się chyba coraz bardziej, choć dalej jeszcze przerażają mnie jej godziny gdy dostaje szajby i biega wszędzie jak torpeda - z łóżka na drapak, z drapaka znowu na łóżko, potem dziki bieg po łóżku i tak po całym mieszkaniu.
Uwielbia też ściągać mi ręcznik kuchenny czy ściereczkę do naczyń :-/ A uparta jest przy tym jak.. :-x Poza tym mam przesuwane szafy w przedpokoju do których nagminnie próbuje się dostać.. no ale na szczęście jeszcze nie daje rady. Jak mówię że nie wolno i podchodzę w jej kierunku to zwiewa szybciej niż... (no właśnie nie wiem jak co <lol> )

Teraz miałam wolne i szłam dość późno spać, ale wstawałam też niezbyt wcześnie i Lunia całą noc śpi razem ze mną. Na łóżeczku obok mnie oczywiście. Raz jej się zdarzyło pójść na chwilę na drapak. Ogólnie to budzi mnie zawsze ok 8 rano ale to raczej na zasadzie - szturchnięcia mnie łapką żebym ją przytuliła albo wystawiła rękę żeby mogła się w nią wtulić. <zakochana> Ogólnie cały czas trzyma się mnie i jest cała nieszczęśliwa jak mam laptopa na kolanach, bo ona przecież nie ma się gdzie wgramolić, więc ładuje się na laptopa :-> albo śpi przy mnie tak aby dotykać choć część mojego ciała :)

Ale się rozpisałam.. wybaczcie <mrgreen>
Awatar użytkownika
Joanna P.

Post autor: Joanna P. »

Aniu, wcale się dziwię, że się tak rozpisujesz :-) widzę, że Twoja Lunka ma bardzo podobny charakter do mojego Mumka, który właśnie pyszczkiem usunął komputer z moich kolan i umościł się na nich wygodnie <serce> Mumi też sypia obok mnie i czeka cierpliwie aż się obudzę, itp., a ja też mogę o nim bez końca ...

Trafił Ci się naprawdę fajny kotek <zakochana> :kotek:
Awatar użytkownika
Ania_83

No to całuski również dla Twojego Mumka <serce> zresztą dla wszystkich kociaków.
Lunka jest słodziutka ale uparta też jest :-o Ale to może wszystkie kociaste tak mają. Jak ściąga mi ściereczkę do naczyń, ja mówię że nie wolno i wieszam ją i tak możemy do końca życia i dzień dłużej <lol> Podobnie jak ściągam ją z jakiegoś miejsca, to będzie tam wchodzić jeszcze 100 razy a ja ją będę ściągać następne 100 <lol>

Ale ogólnie jest słodka <zakochana>
kotku

Post autor: kotku »

Kiedyś nie mogłam pojąć jak to jest, że można tyle gadać o kocie...
...
... teraz nie bardzo rozumiem jak można o nim nie mówić! <mrgreen>
Pozdrowienia dla Lunki i Mumka :kotek: i oczywiście innych kotków tu obecnych.
Awatar użytkownika
Hannah2

Post autor: Hannah2 »

kotku pisze:Kiedyś nie mogłam pojąć jak to jest, że można tyle gadać o kocie...
...
... teraz nie bardzo rozumiem jak można o nim nie mówić! <mrgreen>
Pozdrowienia dla Lunki i Mumka :kotek: i oczywiście innych kotków tu obecnych.
<ok> O kotach to ja mogę... godzinami !!!!

Super, że Lunka jest taka kochana.
Nie myślałaś, żeby od razu postarać sie o 2 kota, żeby nie była samotna?
Awatar użytkownika
Ania_83

Oj nie.. teraz nie ma szansy na drugiego kota. Mam małe mieszkanie i jak patrze co się dzieje jak Lunka dostaje szału, a dostaje go conajmniej dwa razy dziennie tak przez godzinę to nie wyobrażam sobie dwóch takich szaleństw <lol> Nie miałyby nawet gdzie biegać. Już nie mówiąc o drugiej kuwecie itd :) Może kiedyś :-P

Lunka ma dwie osobowości - aniołek i diabełek. Raz jest słodka, kochana i rozbrajająca jak <aniołek> a zaraz zmienia się w <diabeł> i robi wszystko co ja mówię że nie wolno i tak po 100 razy <lol> Ale po tym wszystkim położy się tak słodziutko, popatrzy ślipiami i już znowu jest dla mnie aniołkiem <lol>
Awatar użytkownika
lili
Kontakt:

Post autor: lili »

Lunka jest słodka :-) Taka kruszynka :-) Fajnie, że jest miziasta i zapowiada się 'kolankowo'. Trzymam kciuki za dobrą relację między Wami.

I Gabi też fajniutka! Może kiedyś poznają się z Lunką? ;-))
Jeju

Post autor: Jeju »

Kota już w domu :-) Super. Podobna do Jeju jak dwie krople wody( 4 kg temu... <roll> )
Awatar użytkownika
Hannah2

Post autor: Hannah2 »

Z tego co pisałaś to nie takie małe na 2 koty.
Gdzies czytałam ile miejsca potrzebuje 1 kot a ile każdy nastepny. Nie pamietam dokładnie ile to było. Utkwiło mi w pamieci tylko, że ja mogę mieć jeszcze spokojnie 5-go kota <ok>
Chyba było to 20 m2 na pierwszego i potem 10 na każdego nastepnego.
Zablokowany