Moris Mikesz i Fidonia

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Re: Moris

Post autor: asiak »

Moje śpią tak długo jak ja :-)
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

Post autor: Fusiu »

Mój Magnus też. Ale to wymaga mega konsekwencji. Jak był mały to nie raz próbował wołać do zabawy lub jedzenia od 4-5. Nie ugięłam się przez ok 2 miesiące (było ciężko <strach> ). I teraz mam kota śpiącego do której sobie zażyczę. <gwiżdże>

I tego też Tobie życzę. Zresztą nie ma nic lepszego niż poranny buziak od kota prosto w nosek <serce> <serce>
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

I najlepiej nie uczyć, że jak się wstaje to się dostaje od razu jedzonko, bo wtedy kot będzie budził coraz wcześniej.
Ja najpierw wstaję, idę do łazienki, myję się, ubieram i dopiero na koniec daję jedzenie. Oba moje koty nigdy nie kojarzyły wstawania z jedzeniem i się nigdy nie upominały o jedzenie.
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

U mnie jest tak samo :-) Jak wychodzę z łazienki Pumpelki grzecznie siedzą pod drzwiami i czekają :-)
Awatar użytkownika
ozon
Agilisowy Rezydent

Post autor: ozon »

Fusiu pisze:Mój Magnus też.
A moja Tajga nie <mrgreen> Dzisiaj pobudka była bardzo późno, przed szóstą (czyli godzinę przed budzikiem), po czym Tajga wymiziana i zadowolona wsunęła się pod kołdrę i smacznie spała, a ja... ja już nie <mrgreen> Jak była młodsza (trafiła do nas kiedy miała kilka miesięcy) codziennie budziła nas nad ranem i przychodziła co kilkanaście minut, żeby sprawdzić, czy na pewno nikt nie wstanie, żeby się bawić <mrgreen> Oczywiście nikt nie wstawał, żeby precedensu nie było <mrgreen>

Teraz bardzo często budzi mnie o 4-5, meldując, że przyszła do łóżka :-) i po chwili mizianek układa się gdzieś obok i... śpimy :-D

I podobnie jak u dziewczyn - Taja nie kojarzy mojego wstawania z jedzeniem.

I jeśli mogę coś doradzić w sprawie głaskania. Na kociakach się co prawda nie znam <oops> ale Tajga od początku była przeze mnie głaskana na swoich warunkach - to znaczy tylko wtedy, kiedy sama chciała i tylko tak długo, jak chciała, nie nosiłam jej, bo tego wyraźnie nie lubiła itp. Generalnie bardzo zwracałam uwagę na to, co kot mi swoim zachowaniem pokazywał. Teraz Tajga jest jednym z największych forumowych miziaków, czego i Tobie u Morisa życzę :-)

Głaski dla Morisa, jest fantastyczny :kotek:
Awatar użytkownika
Magnatus
Kontakt:

Post autor: Magnatus »

beev pisze:oddam kotka w dobre ręce ;-))
My chętnie weźmiemy <mrgreen>

U nas zwierzaki nie mają wstępu do sypialni i o dziwo nie dobijają się do nas w nocy.
Grand śpi pod drzwiami sypiali a Kacper gdzie mu się spodoba :) Nasz niejadek rano nie domaga się jedzenia :( Ma w misce suche a mokre dostanie jak moja dziewczyna wstanie. W nocy/na ranem szaleją bo rano zawsze jest bałagan w pokoju :P
Awatar użytkownika
beev

Post autor: beev »

no to widze że w razie W Moris ma gdzie zamieszkać <rotfl>

dziękuje za podpowiedzi :)
ja sama go nauczyłam tego że daje mu rano jeść mokre bo jak zje troszke, pobawi sie z pół godziny( ze mną oczywiście), to zamykam mu znowu drzwi sypialni i śpi w pokoju stołowym aż ja nie wstane <lol>
jak do nas przyjechał, odrazu spał w stołowym. Wieczorem bawiliśmy się do około 22.00 potem zamykałam drzwi i spał aż nie wstałam. A teraz faktycznie budzi się coraz wcześniej, ale ja nie mam sumienia leżeć spokojnie jak słysze za drzwiami miałczenie <aniołek> serce sie kraje, wiec wstaje, dostaje od niego buziaka, mizianko (które w dzień trudno uzyskać) i to burczenie niesamowite, a potem już ganianie, gryzienie <strach>
Awatar użytkownika
beev

zabawa z myszką:
Obrazek

Obrazek

i odpoczynek:
Obrazek
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

A czemu zamykasz przed nim sypialnię? :-)
Awatar użytkownika
beev

asiak pisze:A czemu zamykasz przed nim sypialnię? :-)
Bo on taki malutki ze boje się ze go przydusimy w nocy <shock>
I raz mi nasikal rano na pościel hehe
Zablokowany