moje szczęście w kolorze silver tabby

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
Amber

Post autor: Amber »

Co za przepiekny pregusek <zakochana> :kotek:
Awatar użytkownika
Coffifi
Agilisowy Rezydent

Post autor: Coffifi »

Pręgowana kafka z rana robi konkurencję mojej łaciatce ...przesliczny pręgolek <zakochana>
Awatar użytkownika
ida sierpniowa

Post autor: ida sierpniowa »

A więc było to tak...
,,Pewnego dnia, a dokładnie 1 października roku pańskiego 2012, w skromne progi Nadnarwiańskiego zamku, pogrążonego w otchłani rozpaczy po abdykacji hrabini Yin of Czankra, przybyła z grodu nad Wisłą najjaśniejsza panienka, jej wysokość królewna Keya Herbu Kadar i objęła mądre rządy, służbę swą obdarowując wielkimi łaskami, wdzięczną będąc za wikt i opierunek. A jesień była piękna tego roku..."
Key to właśnie taka słodka, delikatna i śliczna moja wymarzona córeczka.
W zasadzie jest kotem bezproblemowym, przytulasta i miziasta, ale nie nachalna, nawet śpi wtedy kiedy my śpimy <ok> . Nie boi się nowych sytuacji, niespodziewanych dźwięków, gości.
Apetyt jak to przeważnie u silverków słaby, ale w porównaniu z hrabinią Inką to nie jest źle. Więc nie panikuję. Szaleństwa póki co tylko do poziomu kanapy.
No i te moje ukochane prążki, tygrysi nosek i extremalny pysio, po prostu sama słodycz <święty> . Ale tak naprawdę to nie wygląd zadecydował o jej koronacji ;-) , charakter bo jak gdzieś na wątku Aszuelki pisałam, że prowadzę dom otwarty no i mam dwa różowe kocurki (3 i 9 lat) do których przychodzą inne <mrgreen> . To właśnie Keyę hodowca mi doradził, a że przy okazji dla mnie najśliczniejsza była to już tak widocznie musiało być <zakochana> .
Jest niesamowita dzieci przy niej wrzeszczą i walą w podłogę :axe: a ona po prostu śpi dalej.
Przyszli goście a ona wtryniła się komuś do fotela i zasnęła, oczywiście miziana <mrgreen> .
Pozdrawiamy was serdecznie tą późną wieczorową porą i obiecujemy wrzucić jutro coś na Wasze wymagające,,oko" <serce>.
Awatar użytkownika
ida sierpniowa

A zapomniałam, witam szanowną koleżankę Yamachę <mrgreen> , że w końcu na forum zjechała po wojażach <pokłon> .
I mam pytanko, jak głaszczę swoją królewnę, to strasznie mruczy i się przytula, że aż kropelki ślinki jej lecą, czy wiecie co to znaczy <?> .
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Witam, witam !
Ciezko mi sie ostatnio "dostac na forum", bo roboty w biurze kupa....
Ale kiedys nadrobie, obiecuje ! <święty>
cudna jest Twoja kicia, i jeszcze do tego miziasta ah ah ah <zakochana>

P.s. YamaHa, przez H a nie CH, japonczyki CH nie znaja ;-))
Awatar użytkownika
Hann

Post autor: Hann »

Witaj na forum :) Malutka jest śliczna <zakochana> W "Pokaż nam swojego kota" to chyba pierwsza taka kota <mrgreen> Więc na dużo pięknych zdjęć bardzo czekam :foto: Prążki są zniewalające :-D
Awatar użytkownika
ida sierpniowa

<oops> Dziękuję wam Kochane za wszystkie przemiłe komentarze i powitania. Obiecuję najpóźniej w weekend dotrzeć na wszystkie wątki Tych którzy tak przemile mnie przyjęli i zostawić swój koci ślad <mrgreen>
Przepraszam moją koleżankę YamaHę za paskudną wpadkę ortograficzną <oops>
Bo to wszystko przecież od niej się zaczęło... :-?
Hann Kocurka Witka w takim kolorze, tylko starszego ma też Ada no i trochę w innym typie bo z hodowli niemieckiej, moja jest bardziej w buźce ekstremalna w kierunku hodowli Broeckloni, bo silverki chociaż wszystkie mają prążk,i to są chyba bardziej zróżnicowane w budowie niż inne kolorki.
Miziaki dla Was i Keya...
Obrazek
co mi zrobisz jak mnie złapiesz...
Obrazek
no co...
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Ja bym wycałowała <lol>
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

Miss_Monroe pisze:Ja bym wycałowała <lol>
Ja też, jeszcze bym wytarmosiła te słodkości <zakochana>
Awatar użytkownika
ida sierpniowa

No to jeszcze na podwieczorek moje ulubione zdjęcia Keyi jeszcze z hodowli :-)
Popatrzcie jaka ze mnie słodka złośnica <serce>
Obrazek
pod wiatr...
Obrazek
bezszelestna ...
Obrazek
i wygimnastykowana ...
Obrazek
po prostu moja słodka Keyunia <zakochana>
Zablokowany