A co podajecie na kryształy?Audrey pisze:(...)Mam nadzieję, że kryształy tez zwalczymy.
Pan Kot Brytyjczyk i Pan Kotek Ragdoll
- Miss_Monroe
- Moderator
Re: Pan Kot Brytyjczyk
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
Aniu gratuluje odchudzania Baxterka
świetna sprawa ale faktycznie chłopak dostaje mało jedzonka
dobrze ,ze nie domaga się więcej <serce>
Aniu pisałam już w wątku o zapaleniu pęcherza :
Nasza dr nefrolog w tym roku była w USA na seminarium u swojego profesora.
W USA przeprowadzono badania kliniczne zwierzaków i ustalili ,że żurawina nie działa na koty jest po prostu nieskuteczna , w przeciwieństwie do ludzi.
Suplementem który natomiast jest skuteczny , zabezpiecza i pomaga jest D-mannoza zawarta w Urovalu mannosa :
http://www.doz.pl/apteka/p7422-Uroval_m ... tki_30_szt
Kala dostaje 2 x dziennie po 1/4 tabletki
W trakcie tych badań ustalili też ,że probiotyki bardzo dobrze pomagają przy wszelkich problemach z układem moczowym.
Oktawia dostaje Multilac 1 kapsułkę po kolacji cały czas od operacji i cały czas ma ph 5,9 idealnie .
Może przyda Ci się ta wiedza dla mojego ulubieńca
<serce> 
Aniu pisałam już w wątku o zapaleniu pęcherza :
Nasza dr nefrolog w tym roku była w USA na seminarium u swojego profesora.
W USA przeprowadzono badania kliniczne zwierzaków i ustalili ,że żurawina nie działa na koty jest po prostu nieskuteczna , w przeciwieństwie do ludzi.
Suplementem który natomiast jest skuteczny , zabezpiecza i pomaga jest D-mannoza zawarta w Urovalu mannosa :
http://www.doz.pl/apteka/p7422-Uroval_m ... tki_30_szt
Kala dostaje 2 x dziennie po 1/4 tabletki
W trakcie tych badań ustalili też ,że probiotyki bardzo dobrze pomagają przy wszelkich problemach z układem moczowym.
Oktawia dostaje Multilac 1 kapsułkę po kolacji cały czas od operacji i cały czas ma ph 5,9 idealnie .
Może przyda Ci się ta wiedza dla mojego ulubieńca
- Audrey
- Agilisowy Rezydent
Danusiu, to ciekawe, co piszesz. Może warto spróbować tego specyfiku. Tylko bałabym się sama go wprowadzać do diety. Chyba trzeba skonsultować to z dobrym wetem. Kurczę, cały czas zastanawiam się nad zmianą weterynarza. Szkoda, że u nas nie ma takich specjalistów, jak u Was.
Znalazłam jeszcze taki artykuł: http://www.vetexpert.pl/towarzyszace/ve ... erzat-cz-2
Lena, u Baxterka zdiagnozowano bardzo liczne kamienie cystynowe. Podobno to rzadkość u kotów.
Baxterek chrupie karmę RC Renal rsf26 i dostaje żurawinę.
Znalazłam jeszcze taki artykuł: http://www.vetexpert.pl/towarzyszace/ve ... erzat-cz-2
Lena, u Baxterka zdiagnozowano bardzo liczne kamienie cystynowe. Podobno to rzadkość u kotów.
Baxterek chrupie karmę RC Renal rsf26 i dostaje żurawinę.
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
Aniu poczytaj sobie opinie w necie o dr Agnieszcze Nesce-Suszyńskiej ja więcej pisać nie muszę :-) Do pani doktor przyjeżdżają pacjenci z całej Polski . Nasza dr organizuje i prowadzi seminaria dla wetów w zakresie nefrologii , może warto skonsultować z nią Baxterka potem masz stały kontakt mailowy , tylko trzeba się spieszyć bo dr niedługo powiększy się rodzina :-) .
Dlatego Kolorek najpóźniej będzie miał badania kontrolne w połowie grudnia razem ze szczepieniem Kalutka . Potem minimum miesiąc dr będzie zajmowała się tylko dzidziusiem <serce>
Dlatego Kolorek najpóźniej będzie miał badania kontrolne w połowie grudnia razem ze szczepieniem Kalutka . Potem minimum miesiąc dr będzie zajmowała się tylko dzidziusiem <serce>
- Audrey
- Agilisowy Rezydent
Danusiu, dziękuję. Poczytam.

- Betuś
Baxterku, ciocia bardzo chce, zeby juz wszystko było dobrze <ok>
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Kurcze to strasznie mało mi się to wydaje. Tami by mi żyć nie dał, gdybym mu tylko tyle suchego dawałaAudrey pisze:Soniu, 40 g suchej karmy plus łyżeczka mokrej na dobę. Myślę, że razem to będzie jakieś 45- 50 g. ...Sonia pisze:A wagowo to ile dajesz gram chrupek na dzień?
Ja teraz zeszłam na 60 g suchego, co mi się wydaje bardzo mało, a do tego 2 łyżeczki mokrego rozdrobnione z wodą, żeby się opił przy tym jedzeniu.
- Yolla
- Agilisowy Rezydent
gratulacje dla Betus za piękną fotorelację ze spotkania :-)
a dla Baxterka i Pańci za piękne osiągi wagowe :-)
a dla Baxterka i Pańci za piękne osiągi wagowe :-)
- Audrey
- Agilisowy Rezydent
Soniu, takie dostaliśmy zalecenie. Wcześniej B. dostawał 70 g suchego na dobę, czyli 6 łyżek stołowych.
Inaczej się chyba nie da.
Beatko,
Yollu, dziękuję. :-)
Zamówiłam poidełko. Oby nie zostało oprotestowane.
Inaczej się chyba nie da.
Beatko,
Yollu, dziękuję. :-)
Zamówiłam poidełko. Oby nie zostało oprotestowane.
- atomeria
- Agilisowy Rezydent
Gratuluję sukcesów w odchudzaniu! Chociaż szkoda trochę kochanego ciałka, w życiu bym nie powiedziała, że Baxterek jest za gruby
To jeszcze za pozbywanie się kryształów <ok> <ok> <ok> Na pewno też się uda!
To jeszcze za pozbywanie się kryształów <ok> <ok> <ok> Na pewno też się uda!