Gerwazy i Ginger Leśne Ranczo*PL
- Ania z Gdańska
Re: Gerwazy i Ginger Leśne Ranczo*PL
Ogród zadbany ale ile to kosztuje pracy!!!!
Kocur uwielbia wychodzić. Spaceruje za nami w tej chwili nawet bez smyczy. Ja jestem z tych bardzo ostrożnych w wychodzę z nim tylko raz w tygodniu. Nie chciałam żeby się nauczył i drapał w szyby, a co gorsze wybiegał jak tylko zobaczy okazję. Dzisiaj wygląda to tak, że pokazuję mu smycz, a on cieszy się jak pies :-)
Ginger nie wychodzi wcale. Ona jest z tych bojaźliwych kotków. Raz spróbowałam jej założyć szelki. Skończyło się wielką paniką. Więcej nie próbowałam - Ginger uwielbia za to oglądać nasze spacery. Lata wtedy od okna do okna. Nie może nas strącić z oczu bo wtedy jest płacz :-)
Kocur uwielbia wychodzić. Spaceruje za nami w tej chwili nawet bez smyczy. Ja jestem z tych bardzo ostrożnych w wychodzę z nim tylko raz w tygodniu. Nie chciałam żeby się nauczył i drapał w szyby, a co gorsze wybiegał jak tylko zobaczy okazję. Dzisiaj wygląda to tak, że pokazuję mu smycz, a on cieszy się jak pies :-)
Ginger nie wychodzi wcale. Ona jest z tych bojaźliwych kotków. Raz spróbowałam jej założyć szelki. Skończyło się wielką paniką. Więcej nie próbowałam - Ginger uwielbia za to oglądać nasze spacery. Lata wtedy od okna do okna. Nie może nas strącić z oczu bo wtedy jest płacz :-)
- Miss_Monroe
- Moderator
Ja radzę wyprowadzać kota w szelkach i na smyczy. Nie zdążysz go złapać jak nagle coś zauważy i się od Was oddali. To dosłownie chwila. Chyba, że masz zabezpieczony odpowiednio ogród.Ania z Gdańska pisze:(...) Kocur uwielbia wychodzić. Spaceruje za nami w tej chwili nawet bez smyczy.
- yamaha
- Genius Loci
Ja tez ten ogrod dojrzalam... cudenko <zakochana>
(a to w tle to schody takie fajne ? I kawalek lasu za nimi ? <zakochana> )
(a to w tle to schody takie fajne ? I kawalek lasu za nimi ? <zakochana> )
- beev
Jaki piękny ogród macie
pozazdrościć 
Fajne koty i ile zabawek mają :-)
Mój kotek też z tych gadatliwych i to niezależnie od pory dnia <lol>
Fajne koty i ile zabawek mają :-)
Mój kotek też z tych gadatliwych i to niezależnie od pory dnia <lol>
- Ania z Gdańska
Ogród zabezpieczony. Tak dodatkowo na wszelki wypadek :-). Ja się zawsze śmieję, że mój Gerwazy (Łosiu) nie potrafiłby gdziekolwiek się wdrapać. Należy zdecydowanie do tych podłogowych kotów. Zawsze się uśmiecham jak oglądam Wasze piękne zdjęcia półek, półeczek i kotków na wysokościach. U mnie wszędzie poduch na podłogach :-) zobaczcie same to Gerwazy :-)

Tak czy inaczej dziękuję za rady. Faktycznie od dzisiaj spacer tylko na smyczy :-)

Tak czy inaczej dziękuję za rady. Faktycznie od dzisiaj spacer tylko na smyczy :-)
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Piękny macie ogród i misiek na pewno bardzo zadowolony z takich spacerów. Szkoda, że koteczka nie chce korzystać z takich możliwości

- Ania z Gdańska
Ona nawet nie jest zainteresowana. Czasami otwieram drzwi i ją wołam. Siedzi grzecznie i nawet nie drgnie. Nic na siłę :-) Ginger boi się wszystkich nowości, hałasów. Nie będę jej dodatkowo stresować niech sobie kobitka patrzy :-)
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Wiadomo, że nic na siłę :-)
Dziwi mnie tylko, że ją tak nie skusi, jak widzi, że Gerwazy sobie hasa po trawce. Zazwyczaj taki przodownik daje motywację takiemu nieśmiałkowi

Dziwi mnie tylko, że ją tak nie skusi, jak widzi, że Gerwazy sobie hasa po trawce. Zazwyczaj taki przodownik daje motywację takiemu nieśmiałkowi
- Ania z Gdańska
Niby zawsze razem, ale nie :-)
Przykład: dzwoni dzwonek - Ginger w nogi Gerwazy do drzwi otwierać :-)
Przykład: dzwoni dzwonek - Ginger w nogi Gerwazy do drzwi otwierać :-)
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Hehehe
A u mnie było papugowanie.
Starsza kotka - dzwonek do drzwi - ucieczka w drugą stronę do pokoju.
Młodszy kot na początku nie wiedział o co chodzi, po co ta ucieczka, ale jak uciekają, to chyba też trzeba i nauczył się od niej, a był na początku raczej mało strachliwy. Za to teraz im starszy tym takie strachajło się zrobiło, że własnego cienia się boi. No ale on w tym roku dużo przeszedł, więc nie mogę się mu dziwić
A u mnie było papugowanie.
Starsza kotka - dzwonek do drzwi - ucieczka w drugą stronę do pokoju.
Młodszy kot na początku nie wiedział o co chodzi, po co ta ucieczka, ale jak uciekają, to chyba też trzeba i nauczył się od niej, a był na początku raczej mało strachliwy. Za to teraz im starszy tym takie strachajło się zrobiło, że własnego cienia się boi. No ale on w tym roku dużo przeszedł, więc nie mogę się mu dziwić