Dorian
-
agnieszka9008
Re: Dorian
Piekny! Naprawde robi wrazenie!
- yamaha
- Genius Loci
Ale cuuuuudo <zakochana> <zakochana> <zakochana>
A za kurami nie biegal ? <strach>
A za kurami nie biegal ? <strach>
- MoniQ
- Agilisowy Rezydent
No no, ten to ma wrażeń!
Ja się nie mogę jakoś przyzwyczaić do widoku brytka na drzewie, przez to że chowamy te nasze kanapowce w domach to drzewo wydaje mi się już nienaturalnym środowiskiem dla takiego kota
Tylko pozazdrościć mu wolności
No i to polowanie na kury! Genialne <lol>
Ja się nie mogę jakoś przyzwyczaić do widoku brytka na drzewie, przez to że chowamy te nasze kanapowce w domach to drzewo wydaje mi się już nienaturalnym środowiskiem dla takiego kota
-
kitahe1987
Polował na drób :-) o dziwo upodobał sobie koguta, choć ten jest większy od niego. Oczywiście muszę go pilnować, boję się, że zadziobałby mi kogut kota. Chyba mam do nich jakiś uraz z dzieciństwa, gdy będąc u babci to bestialskie ptactwo, dziabnęło mnie w nogę.
-
kitahe1987
- MoniQ
- Agilisowy Rezydent
Niesamowicie fajny jest
Taki swojski, jakby się go znało od zawsze
<serce>

- Becia
- Agilisowy Rezydent
Mam podobne odczuciaMoniQ pisze:Niesamowicie fajny jestTaki swojski, jakby się go znało od zawsze
<serce>
![]()
![]()
-
kitahe1987
Dziękujemy za miłe, ciepłe słowa :-)
Jak zauważyłam Dorian jest otwarty tylko dla mnie i mojego TŻ.(a jego widuje póki co nie tak często jak mnie). Właśnie chciałabym zapytać, czy te kotki są zwykle zdystansowane do obcych im ludzi? Czy tylko mój tak ma, że gdy widzi lub słyszy kogoś nowego ucieka, nie podchodzi lub włazi w swoje ulubione dziury i pod szafy? Czy da się go jakoś oswoić?
Np. gdy widzi moją najmłodsza siostrę to wieje? nie wiem czemu?może dlatego, że jest taka spontaniczna i mało delikatna? Moją mamę toleruje, ale sam z siebie do niej nie podejdzie. Z kolei mnie zaczepia, wskakuje na biurko, łóżko siada obok i klapie mnie łapką by go miziać, dać mu przysmak(gdy chce swoje dreamiesy tez łapka uderza w opakowanie) Mojego TŻ uwielbia zaczepiać w nocy, z parapety łąpką mu na głowie kładzie, gdy ten śpi <diabeł>
Zastanawia mnie jedynie skąd takie lęki przed innymi? Macie jakieś pomysły?
Jak zauważyłam Dorian jest otwarty tylko dla mnie i mojego TŻ.(a jego widuje póki co nie tak często jak mnie). Właśnie chciałabym zapytać, czy te kotki są zwykle zdystansowane do obcych im ludzi? Czy tylko mój tak ma, że gdy widzi lub słyszy kogoś nowego ucieka, nie podchodzi lub włazi w swoje ulubione dziury i pod szafy? Czy da się go jakoś oswoić?
Np. gdy widzi moją najmłodsza siostrę to wieje? nie wiem czemu?może dlatego, że jest taka spontaniczna i mało delikatna? Moją mamę toleruje, ale sam z siebie do niej nie podejdzie. Z kolei mnie zaczepia, wskakuje na biurko, łóżko siada obok i klapie mnie łapką by go miziać, dać mu przysmak(gdy chce swoje dreamiesy tez łapka uderza w opakowanie) Mojego TŻ uwielbia zaczepiać w nocy, z parapety łąpką mu na głowie kładzie, gdy ten śpi <diabeł>
Zastanawia mnie jedynie skąd takie lęki przed innymi? Macie jakieś pomysły?
- Kathi
Witam Ciebie i Doriana!
Po pierwsze masz przepieknego kocurka! <zakochana> Ile bym dala aby moj Antoniuszek juz byl taki brysiowaty i pulchniutki
Swietny kocurek!
<zakochana>
Po drugie wedlug mnie (a ze znawca od kotow nie jestem-moze ktos inny lepiej sie na ten temat wypowie) z mojego punktu widzenia i obsewracji mojego kocura dostrzegam ze kazdy kot jest inny, pod KAZDYM wzgledem: zachowania, charakteru i obcowania z ludzmi
Moj ewidentnie nikogo sie nie boi nawet obcych co czasem do nas zajrza i zadnych odglosow nieznajomych wrecz jest ciekawski jak diabli <diabeł>
I zastanawiam sie kto mi takiego kota podstawil do kupna
Ja tu myslalam ze on bedzie spokojny i przytulasny a tu wrecz odwrotnie <mrgreen>
Twoj Dorian zapewne jest kochany i ufny dla was - dla swoich najblizszych z ktorymi na codzien obcuje
a dla reszty jest plochliwy i nie ufny :->
Takie sa koty i ich zachowania
Kazde inne, kazde wyjatkowe i kazde kochane na swoj sposob <zakochana>
Po pierwsze masz przepieknego kocurka! <zakochana> Ile bym dala aby moj Antoniuszek juz byl taki brysiowaty i pulchniutki
Swietny kocurek!
Po drugie wedlug mnie (a ze znawca od kotow nie jestem-moze ktos inny lepiej sie na ten temat wypowie) z mojego punktu widzenia i obsewracji mojego kocura dostrzegam ze kazdy kot jest inny, pod KAZDYM wzgledem: zachowania, charakteru i obcowania z ludzmi
Moj ewidentnie nikogo sie nie boi nawet obcych co czasem do nas zajrza i zadnych odglosow nieznajomych wrecz jest ciekawski jak diabli <diabeł>
I zastanawiam sie kto mi takiego kota podstawil do kupna
Twoj Dorian zapewne jest kochany i ufny dla was - dla swoich najblizszych z ktorymi na codzien obcuje
Takie sa koty i ich zachowania
Kazde inne, kazde wyjatkowe i kazde kochane na swoj sposob <zakochana>
- Malena
Witajcie Kitahe i Dorianku. Czytam sobie to co napisałaś o Dorianie i mam wrażenie jakby ktoś napisał o moim Yogim. Taki ma charakter i już - i trzeba to zaakceptować <mrgreen> może z czasem nabierze troszkę więcej odwagi w stosunku do obcych. Mój kot też jest bardzo milutkim, rozbrykanym i ufnym zwierzęciem, ale w stosunku do mnie i mojego TŻ-ta (jak tylko pojawia się u nas rodzina lub znajomi kot woli się ukryć - taki mamy model <lol> )