Chanya

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Super fotki. Fajna z niej koteczka. Najlepsze z zamówień to są zawsze kartony <mrgreen>
Awatar użytkownika
Ewa

Post autor: Ewa »

Mmmmmm jakie futerko :kotek: Słodziutka :-D
Awatar użytkownika
asiek
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiek »

Ale fajna.Szczególnie jak walnęła zeza.Co do karmy to niestety trzeba metodą prób i błędów dochodzić co pasuje.Moje są wszystkożerne więc nie poradzę,ale Cosma smakowała a Bozitę uwielbiają.A z mięska próbowałaś indyka (oczywiście surowe ale przemrożone)
Awatar użytkownika
mimbla
Kontakt:

Post autor: mimbla »

Stany emocjonalne to ona ma <lol> Zjednoczone <lol>
Ja ją podejrzewam o wampiryzm, bo kły na wierzchu, dzikość w oku no i tak dziwnie reaguje na światło dzienne na ostatnim zdjeciu <lol>
Awatar użytkownika
Vanicca

Post autor: Vanicca »

Tigereq pisze:Martwi nas tylko, że nie chce za bardzo jeść gotowanego kurczaczka. Na wołowinkę też zaczyna mieć długie ząbki. Nie wiem już co wymyślać... Zamówiliśmy jej ( po przeczytaniu Waszych opinii ) Cosma Thai w galarecie pakiet próbny oraz tuńczyka Gimpet Shiny Cat . Troszkę się obawiamy bo futro jest wrażliwe na jedzenie i reaguje od razu alergiami i gubieniem sierści. Mam nadzieję , że jej to nie zaszkodzi...
Nie ma co przedobrzać :-) . Ja doszłam do tego dopiero po przetestowaniu praktycznie wszystkich karm mokrych premium na rynku <mrgreen> . Moja toaleta godnie się dzięki temu najadła ;-)) . Ważne, że suche nie kłuje jej w zęby :-) .

Miziaki dla Pannicy :kotek:
Awatar użytkownika
Tigereq

Post autor: Tigereq »

asiek pisze:Ale fajna.Szczególnie jak walnęła zeza.Co do karmy to niestety trzeba metodą prób i błędów dochodzić co pasuje.Moje są wszystkożerne więc nie poradzę,ale Cosma smakowała a Bozitę uwielbiają.A z mięska próbowałaś indyka (oczywiście surowe ale przemrożone)
A w indyku nie ma kurczakowej salmonelli ? Jeśli nie to spróbuję... Kurczaka surowego uwielbia, ale ze strachu jej nie daję, co najwyżej przemrożony skrawek jak robię kotlety :)

Mimbla no niezłe ma miny czasami, ubaw po pachy :D

Vanicca i co obecnie podajesz z mokrego ? No suche wcina, ale na portkach wisi codziennie jak się coś robi w kuchni i woła o mokre :D
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Mrożenie, niestety, nie zabija salmonelli, nie w naszych domowych zamrażarkach. Szczerze mówiąc, nie jestem pewna, czy w ogóle w jakichś.

Salmonella może być też obecna w mięcie indyczym. Obecnie szczepi się drób, i bada mięso na obecność salmonelli - ale jest to chyba bardzo wyrywkowe. W każdym razie zagrożenie salmonellozą jest na pewno mniejsze, niż dawniej, ale mniejsze nie znaczy żadne.

Problem z salmonellą polega na tym, że podczas rozmrażania, które na ogół trochę trwa, bakterie zaczynają się namnażać, i to w postępie geometrycznym, czyli możemy ich w końcu mieć w mięsie więcej, niż przed zamrożeniem. To dlatego nie można ponownie zamrażać produktów potencjalnie podejrzanych o "nosicielstwo" salmonelli - lody, mięso, itp.

To dotyczy też innych bakterii, nie chorujemy i nie dostajemy anginy "od lodów", ale od bakterii w nich zawartych, bo były źle przechowywane, na przykład właśnie kilkakrotnie rozmrożone i ponownie zamrożone.
Awatar użytkownika
Tigereq

Post autor: Tigereq »

Czyli reasumując lepiej gotować... Dzięki Dorszka za info... spróbuję ugotować indyka, może zje... Ech te nasze futra :-)
Awatar użytkownika
Elwira

Post autor: Elwira »

och... przesłodki koteczek :) :)... hmmm <zakochana>
ależ mi się bardzo podobają twoje zdjęcia, a w szczególności ostatnie :) wygląda jakby się szeroko uśmiechała <ok> i to błogie lenistwo na całego <tańczy>
:kotek:
Awatar użytkownika
damianos

Post autor: damianos »

Slodki kotek czemu tak cicho ?
Zablokowany