A co do karm, lekarz mówił prawdę - karmy dla kotów otyłych są chyba najmniej kaloryczne, do tego ruch, i kot zacznie zrzucać
Gustaw Z Kociego Dworu*PL
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
- mimbla
- Kontakt:
- manita
- Agilisowy Rezydent
- Kontakt:
- martha
Tak wiem :-)Dorszka pisze:A co do karm, lekarz mówił prawdę - karmy dla kotów otyłych są chyba najmniej kaloryczne, do tego ruch, i kot zacznie zrzucać
Ale lekarz to ujął inaczej. Dodał jeszcze, że u kotów i psów podstawą "chudnięcia" nie jest ruch (że przez to tylko się stawy niszczą), a karma. Przecież sama karma nie sprawi, że kot nagle zacznie chudnąć...
Gustaw w sumie tak mało je... Według miarki powinien zjadać mniej więcej 70 - 80 gramów z tego co pamiętam. Jak zje 50 to już jest dobrze!!
Tylko, że bardzo mało się rusza
Ale schudł już 200 gram po wizycie Willsona <mrgreen> Możliwe, że teraz się będą częściej spotykać
- martha
Nie, jest biała, ale dzisiaj to pływała po całej gałce ocznejmimbla pisze:Strasznie dużo tego antybiotyku, czytałam kiedyś, że stosuje sie oba leki naprzemiennie i nie wolno za długo wkrapiać ich razem, ale ja nie wet...
A jaki kolor ma wydzielina z oczek? Nie jest przypadkiem brązowo-czerwonawa?
Wiem, że tych leków sporo, sama się zdziwiłam. Zawsze dostawał je osobno, nawet przy gorszym stanie oczek...
No trudno, jakoś przeżyjemy
- mimbla
- Kontakt:
To byłby niezły argument: drugi kot dla zdrowia Gucia <lol>martha pisze: Ale schudł już 200 gram po wizycie Willsona <mrgreen> Możliwe, że teraz się będą częściej spotykaćOj jak ja bym chciała mieć dwa koty <diabeł>
Ozz też cały czas przybiera, mimo że trzymamy się dziennych dawek i mimo że biega z Igorem. Ale biega coraz mniej... Tylko jak patrzę na niego z góry to ciągle wygląda dobrze- przepisowo. Czy Gustaw ma odstające boczki?
- martha
Z góry wygląda dobrze, worek zwisa, ale nie taki duży, nawet Willie ma większy
Ale tak po bokach jak się go chwyci to trochę skóry i tłuszczyku jest...
Ah ci weci :-> Jak oglądają go to zawsze leży skulony. Głowa mała, tył wielki. Zwykle oglądają dachowce, to przeraża ich widok takiego kolosa :-)
Pani Ola ( której już nie ma
) jako jedyna nie reagowała z przerażeniem, bo sama ma maine coona 10-kilowego 
Ale tak po bokach jak się go chwyci to trochę skóry i tłuszczyku jest...
Ah ci weci :-> Jak oglądają go to zawsze leży skulony. Głowa mała, tył wielki. Zwykle oglądają dachowce, to przeraża ich widok takiego kolosa :-)
Pani Ola ( której już nie ma
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
- martha