Oczyska super piękne-głaski dla kotki
Flavia Bri-Misie
- bajewka
- Hodowca
- Hodowla: Bajbri*Pl
- Kontakt:
- Matyldonka
- Agilisowy Rezydent
- mimbla
- Kontakt:
- dagmara
Zapomnialam dodac, ze przepraszam za jakosc zdjec - mamy marny aparat
Flavia troche traci futerko, nie wiem czy to po rui czy moze wydaja sie jej ze juz wiosna <lol>
Jutro ma byc slonce we Wrocku, wiec moze dodam jakies zdjecia <gwiżdże>
Mimbla - to jest mina pt. 'A ten straszny, ryczacy odkurzacz to juz schowalas, taaak?"
Flavia troche traci futerko, nie wiem czy to po rui czy moze wydaja sie jej ze juz wiosna <lol>
Jutro ma byc slonce we Wrocku, wiec moze dodam jakies zdjecia <gwiżdże>
Mimbla - to jest mina pt. 'A ten straszny, ryczacy odkurzacz to juz schowalas, taaak?"
- dagmara
Re: Flavia Bri-Misie
Nie bylo nas tu chyba ze 3 lata:( Jakis czas temu pisalam ze Flavia jest smutna i chcielismy sie dokocic. Jakies 4 tygodnie temu okazalo sie ze przepiekny kremk, Benito Bri Kamanda szuka domu. Ja mam slabosc do kremakow, jakos wlasnie ten brytkowy kolor najbardziej mi pasuje, wiec bez wahania wzielismy go do siebie. Ben pojawil sie u nas 3 tygodnie temu. Koty oczywiscie byly izolowane, wachaly sie przez drzwi itd. Na trzeci dzien okazalo sie, ze koty nie furcza na siebie, wiec zaczelismy otwierac drzwi i przygladalismy sie jak sobie radza. Po tygodniu Ben nadal przebywal raczej w "swoim" pokoju, ale Flavia ciagle do niego wlazila i nic sie nie dzialo. Nastepnie okazalo sie ze jedza jednej miski (oczywiscie nie symultanicznie) i wszystko wygladalo naprawde dobrze. Niestety, od czterech dni Ben okazyjnie spuszcza manto Flavi. Dzis doszlo do tego, ze Ben chodzi po calym domu a Flavia lazi po parapetach i ucieka na jego widok. Poradzcie prosze co zrobilismy nie tak? Bardzo chce zeby oba koty sie dogadaly 
- Becia
- Agilisowy Rezydent
A masz felyway'a w kontakcie? To naprawdę pomaga. I koniecznie spójrz na swoje mieszkanie pod kontem przystosowania dla kotów. Musisz też wybawić porządnie Bena. W wątku o dokoceniu jest bardzo dużo cennych rad. Trzymam kciuki, żeby koty się dogadały <ok> <ok> <ok>
- dagmara
Hej Becia, dziekuje za odpowiedz. Nie, jeszcze nie mam Feliway, problem jest relatywnie nowy. Przeglaldam watek o dokoceniu i czytalam tez o stresie u kota juz zanim wzielismy Benka. Niestety tam jest zazwyczaj problem ze to rezydent tlucze nowego. Ben jest bardzo oswojonym, cudownym kotem i bardzo bym chciala zeby sie dogadaly. Dziekuje za kciuki