Brysia

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Re: Bysia

Post autor: asiak »

Jak drapaczek wywietrzeje i przejdzie domowym zapaszkiem, Brysia z pewnością się zainteresuje :-) Daj jej troszkę czasu na oswojenie z nowym mebelkiem :-)
Awatar użytkownika
Malena

Post autor: Malena »

:ok: no no no wielki ten drapak, robi wrażenie <mrgreen>
Awatar użytkownika
ozon
Agilisowy Rezydent

Post autor: ozon »

gosica72 pisze:Kota wyszła, obwąchała drapak i początkowo go ignorowała. Przed chwilą trochę podrapała i próbowała wdrapać się na wyższą półkę. Niestety odpadła <strach> i uciekła. Może dlatego, że wczoraj obcięłam jej pazurki?
Mam nadzieje, że jeszcze spróbuje. Ona jest zwinnym i lekkim kotkiem, nigdy nie miała problemów z wdrapywaniem się gdziekolwiek. Może to faktycznie te pazurki?
Zdjęcia będą jak tylko młoda zasiądzie na tronie. Kurcze, no mam nadzieję, że drapak jej się spodoba...
Atomeria ma inaczej skręcone słupki, dzięki temu druga pólka jest bardziej dostępna, może byście tak na razie spróbowali? Tak sobie głośno myślę :kwiatek:

Obrazek

Aguś nie gniewasz się, że Ci ukradłam fotkę z wątku, prawda? :kiss:
Awatar użytkownika
Monic

Post autor: Monic »

To jest dobry pomysł, odległość między dolną a środkową półką wydaje się bardzo duża, jeśli kotka będzie miała problemy z wdrapaniem się to spróbujcie w ten sposób:-)
Awatar użytkownika
Neta

Post autor: Neta »

Witamy serdecznie i my śliczną Brysię :kotek: :kotek: :kotek:
Drapak pierwsza klasa :ok: Mam nadzieję, że szybko się koteczka przekona do niego :)
Awatar użytkownika
gosica72

Post autor: gosica72 »

ozon pisze:
gosica72 pisze:Kota wyszła, obwąchała drapak i początkowo go ignorowała. Przed chwilą trochę podrapała i próbowała wdrapać się na wyższą półkę. Niestety odpadła <strach> i uciekła. Może dlatego, że wczoraj obcięłam jej pazurki?
Mam nadzieje, że jeszcze spróbuje. Ona jest zwinnym i lekkim kotkiem, nigdy nie miała problemów z wdrapywaniem się gdziekolwiek. Może to faktycznie te pazurki?
Zdjęcia będą jak tylko młoda zasiądzie na tronie. Kurcze, no mam nadzieję, że drapak jej się spodoba...
Atomeria ma inaczej skręcone słupki, dzięki temu druga pólka jest bardziej dostępna, może byście tak na razie spróbowali? Tak sobie głośno myślę :kwiatek:

Obrazek

Aguś nie gniewasz się, że Ci ukradłam fotkę z wątku, prawda? :kiss:
Tak, to jest jakiś pomysł. Damy Brysi tydzień, może dwa na to żeby oswoiła się z drapakiem, jeżeli to nic nie da to będziemy kombinować. Zastanawiałam się nad innym układem słupów. Na dole musi być 80. Manewrować możemy więc w górnej części, czyli miedzy 80 i 40. Czyli można zrobić tak jak u Atomerii 80+40+80. Przyjęliśmy obecny układ, ponieważ myślałam, że dobrze by było, żeby to drugie legowisko miała wyżej. Ono wychodzi na okno, więc młoda mogłaby sobie wyglądać na zewnątrz. Mieszkamy na 6 piętrze, więc jest na co patrzeć. Kotka często staje na łapkach na parapecie i stara się spoglądać w dal.
No nic, poczekamy jakiś czas. Tak jak piszecie, drapak musi wywietrzeć i nasiąknąć zapachem domu, kotka musi się z nim oswoić i nabrać odwagi do wspinaczki. Chyba trochę się go boi... Jeżeli nadal będzie mieć problemy z pewnością przestawimy słupy. Jej komfort jest tu najważniejszy.
Będę zdawać relacje z postępów :)

Brysia nie ufa nowościom. Szeleszczący tunel z Lidla leżał tydzień, może nawet dwa tygodnie nietknięty. Już go miałam składać a tu nagle przemiana i szał. Teraz każda droga prowadzi przez tunel <mrgreen>
Dam młodej czas, nie będę jej poganiać. Ona nauczyła mnie cierpliwości :) wszystko robi w swoim tempie.
Patrzcie tu, jak kociak się wspina:
https://www.youtube.com/watch?v=x0SZ-oUIcQw

Jeszcze raz serdecznie dziękuję za tak ciepłe powitanie :kwiatek:
Awatar użytkownika
Becia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Becia »

Witam i ja :-)

Piękną masz koteńkę <zakochana> <zakochana> <zakochana> Miała wielkie szczęście, że do Was trafiła :ok:
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Witam szczęściarę w jej osobistym wątku :kotek:
Śliczna koteczka i do tego to imię, które jest mi bardzo drogie <roll>
Brysia na pewno będzie zadowolona, tylko musi nowy drapak się zadomowić troszkę. Będzie śmigać na górę, tylko faktycznie muszą jej troszkę pazurki podrosnąć, skoro miała niedawno obcinane.
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

W tytule wątku chyba jakiś błąd się wkradł ;-))
Awatar użytkownika
gosica72

Post autor: gosica72 »

Sonia pisze:W tytule wątku chyba jakiś błąd się wkradł ;-))
Tak, brakuje literki R.
Czy mogę to jakoś sama poprawić? Chyba będę musiała napisać do moderatora, prawda?
Zablokowany