Brysia
- ozon
- Agilisowy Rezydent
Re: Bysia
Atomeria ma inaczej skręcone słupki, dzięki temu druga pólka jest bardziej dostępna, może byście tak na razie spróbowali? Tak sobie głośno myślęgosica72 pisze:Kota wyszła, obwąchała drapak i początkowo go ignorowała. Przed chwilą trochę podrapała i próbowała wdrapać się na wyższą półkę. Niestety odpadła <strach> i uciekła. Może dlatego, że wczoraj obcięłam jej pazurki?
Mam nadzieje, że jeszcze spróbuje. Ona jest zwinnym i lekkim kotkiem, nigdy nie miała problemów z wdrapywaniem się gdziekolwiek. Może to faktycznie te pazurki?
Zdjęcia będą jak tylko młoda zasiądzie na tronie. Kurcze, no mam nadzieję, że drapak jej się spodoba...
Aguś nie gniewasz się, że Ci ukradłam fotkę z wątku, prawda?
- gosica72
Tak, to jest jakiś pomysł. Damy Brysi tydzień, może dwa na to żeby oswoiła się z drapakiem, jeżeli to nic nie da to będziemy kombinować. Zastanawiałam się nad innym układem słupów. Na dole musi być 80. Manewrować możemy więc w górnej części, czyli miedzy 80 i 40. Czyli można zrobić tak jak u Atomerii 80+40+80. Przyjęliśmy obecny układ, ponieważ myślałam, że dobrze by było, żeby to drugie legowisko miała wyżej. Ono wychodzi na okno, więc młoda mogłaby sobie wyglądać na zewnątrz. Mieszkamy na 6 piętrze, więc jest na co patrzeć. Kotka często staje na łapkach na parapecie i stara się spoglądać w dal.ozon pisze:Atomeria ma inaczej skręcone słupki, dzięki temu druga pólka jest bardziej dostępna, może byście tak na razie spróbowali? Tak sobie głośno myślęgosica72 pisze:Kota wyszła, obwąchała drapak i początkowo go ignorowała. Przed chwilą trochę podrapała i próbowała wdrapać się na wyższą półkę. Niestety odpadła <strach> i uciekła. Może dlatego, że wczoraj obcięłam jej pazurki?
Mam nadzieje, że jeszcze spróbuje. Ona jest zwinnym i lekkim kotkiem, nigdy nie miała problemów z wdrapywaniem się gdziekolwiek. Może to faktycznie te pazurki?
Zdjęcia będą jak tylko młoda zasiądzie na tronie. Kurcze, no mam nadzieję, że drapak jej się spodoba...![]()
Aguś nie gniewasz się, że Ci ukradłam fotkę z wątku, prawda?![]()
No nic, poczekamy jakiś czas. Tak jak piszecie, drapak musi wywietrzeć i nasiąknąć zapachem domu, kotka musi się z nim oswoić i nabrać odwagi do wspinaczki. Chyba trochę się go boi... Jeżeli nadal będzie mieć problemy z pewnością przestawimy słupy. Jej komfort jest tu najważniejszy.
Będę zdawać relacje z postępów
Brysia nie ufa nowościom. Szeleszczący tunel z Lidla leżał tydzień, może nawet dwa tygodnie nietknięty. Już go miałam składać a tu nagle przemiana i szał. Teraz każda droga prowadzi przez tunel <mrgreen>
Dam młodej czas, nie będę jej poganiać. Ona nauczyła mnie cierpliwości
Patrzcie tu, jak kociak się wspina:
https://www.youtube.com/watch?v=x0SZ-oUIcQw
Jeszcze raz serdecznie dziękuję za tak ciepłe powitanie
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Witam szczęściarę w jej osobistym wątku
Śliczna koteczka i do tego to imię, które jest mi bardzo drogie <roll>
Brysia na pewno będzie zadowolona, tylko musi nowy drapak się zadomowić troszkę. Będzie śmigać na górę, tylko faktycznie muszą jej troszkę pazurki podrosnąć, skoro miała niedawno obcinane.
Śliczna koteczka i do tego to imię, które jest mi bardzo drogie <roll>
Brysia na pewno będzie zadowolona, tylko musi nowy drapak się zadomowić troszkę. Będzie śmigać na górę, tylko faktycznie muszą jej troszkę pazurki podrosnąć, skoro miała niedawno obcinane.