ENRIKO ARNIKA*PL
- DjDario
- Kontakt:
Było już prawie idealnie, ale dziś kot musiał znowu pechowo zeskoczyć z fotela czy parapetu bo nadal utyka. Byłem dziś z nim u innego weterynarza. Pani weterynarz po zbadaniu kotka nie wymyśliła niestety nic nowego - zaleciła podawanie Metacamu (powiedziałem jej, że to świństwo szkodzi podobno kotom to się nieco zdziwiła taką opinią). No i w środę wykonają tam kompleksowe RTG - wcześniej się nie da bo mają przewidziany brak prądu.
- DjDario
- Kontakt:
- DjDario
- Kontakt:
Re: ENRIKO ARNIKA*PL
Witajcie! Po małych problem z logowaniem na forum wreszcie się udało. W związku z czym od razu donoszę co ze zdrowiem naszego kocurka. Otóż mój wet skonsultował się z dwoma innymi i okazuje się że u Enriko pojawił się stan zapalny na tym kolanie które 4 lata temu było operowane. Powodem stanu zapalnego a więc kulawizny jest pozostawiony na główce kości drutu (tzw. cerklarz ?). Dlatego wet zalecił aby w nadchodzący piątek przeprowadzić zabieg wyjęcia tego drutu. Trochę się boję ale chyba niczego lepszego nie wymyślimy? Co prawda utykanie jest już prawie w ogóle niewidoczne, ale to zapewne efekt stosowania przeciwzapalnego Metacamu. Co myślicie?
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Ponieważ nie znam się, pozostaje mi tylko życzyć dużo zdrówka <ok>
- DjDario
- Kontakt:
Kurcze zastanawiam się nad tym czy jutro rano jechać z kotem na ten zabieg usunięcia z kości tego cerklarza skoro od poniedziałku nie podajemy już Metacamu a kot nie kuleje? Może się wstrzymać?
Później zadzwonię jeszcze do weterynarza aby mu o tym powiedzieć może on coś wyjaśni.
Później zadzwonię jeszcze do weterynarza aby mu o tym powiedzieć może on coś wyjaśni.
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
To może poczekać jeszcze i zobaczyć czy znowu będzie kulał.
Szkoda go tyle razy narażać na narkozę i zabiegi.
Szkoda go tyle razy narażać na narkozę i zabiegi.
- DjDario
- Kontakt:
Rozmawiałem z wetem i stwierdził, że lepiej to zrobić bo za jakiś czas kot znowu zacznie utykać. Poza tym konsultował to z drugim weterynarzem i obaj są tego samego zdania. No więc proszę trzymać za Enriko kciuki, bo jutro o 9.00 rano w Gliwicach odbędzie się zabieg... Pozdrawiamy!
- Mago
- Super Admin
- Kontakt:
Będę mocno trzymać kciuki 
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
To trzymam kciuki za kotusia