ENRIKO ARNIKA*PL

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
DjDario
Kontakt:

Post autor: DjDario »

Było już prawie idealnie, ale dziś kot musiał znowu pechowo zeskoczyć z fotela czy parapetu bo nadal utyka. Byłem dziś z nim u innego weterynarza. Pani weterynarz po zbadaniu kotka nie wymyśliła niestety nic nowego - zaleciła podawanie Metacamu (powiedziałem jej, że to świństwo szkodzi podobno kotom to się nieco zdziwiła taką opinią). No i w środę wykonają tam kompleksowe RTG - wcześniej się nie da bo mają przewidziany brak prądu.
Awatar użytkownika
Agnes

Post autor: Agnes »

nie ona pierwsza i nie ostatnia, niestety. Trzymam kciuki, za diagnoze i dobre leki, zdrówka życze! :kotek:
Awatar użytkownika
DjDario
Kontakt:

Dziś znowu podałem kotu ten Metacam, skoro dwóch weterynarzy nakazuje to chyba nie mam wyjścia. Ale też mam nadzieję, że do środy uda się wykonać bardziej dokładne i kompleksowe rtg aby wreszcie usłyszeć właściwą diagnozę i pomóc kochanemu kocurkowi...
Awatar użytkownika
DjDario
Kontakt:

Re: ENRIKO ARNIKA*PL

Witajcie! Po małych problem z logowaniem na forum wreszcie się udało. W związku z czym od razu donoszę co ze zdrowiem naszego kocurka. Otóż mój wet skonsultował się z dwoma innymi i okazuje się że u Enriko pojawił się stan zapalny na tym kolanie które 4 lata temu było operowane. Powodem stanu zapalnego a więc kulawizny jest pozostawiony na główce kości drutu (tzw. cerklarz ?). Dlatego wet zalecił aby w nadchodzący piątek przeprowadzić zabieg wyjęcia tego drutu. Trochę się boję ale chyba niczego lepszego nie wymyślimy? Co prawda utykanie jest już prawie w ogóle niewidoczne, ale to zapewne efekt stosowania przeciwzapalnego Metacamu. Co myślicie?
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

Ponieważ nie znam się, pozostaje mi tylko życzyć dużo zdrówka <ok>
Awatar użytkownika
DjDario
Kontakt:

Kurcze zastanawiam się nad tym czy jutro rano jechać z kotem na ten zabieg usunięcia z kości tego cerklarza skoro od poniedziałku nie podajemy już Metacamu a kot nie kuleje? Może się wstrzymać?

Później zadzwonię jeszcze do weterynarza aby mu o tym powiedzieć może on coś wyjaśni.
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

To może poczekać jeszcze i zobaczyć czy znowu będzie kulał.
Szkoda go tyle razy narażać na narkozę i zabiegi.
Awatar użytkownika
DjDario
Kontakt:

Rozmawiałem z wetem i stwierdził, że lepiej to zrobić bo za jakiś czas kot znowu zacznie utykać. Poza tym konsultował to z drugim weterynarzem i obaj są tego samego zdania. No więc proszę trzymać za Enriko kciuki, bo jutro o 9.00 rano w Gliwicach odbędzie się zabieg... Pozdrawiamy!
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

Będę mocno trzymać kciuki :ok:
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »