ENRIKO ARNIKA*PL

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
monika§

Post autor: monika§ »

Mam nadzieję, że z łapką będzie coraz lepiej, trzymam kciuki <ok>
Awatar użytkownika
DjDario
Kontakt:

Post autor: DjDario »

Ale wiecie co? Jakoś o tym wcześniej nie pisałem, ale chce się pochwalić, że nasz kochany kocur od pewnego czasu stał się bardziej "miziankowy" co akurat bardzo cieszy <mrgreen> Wczoraj przykładowo jak oglądałem wieczorem film podszedł zamruczał i wskoczył mi na kolana i tak sobie mrucząc leżał na nich przez dobrą godzinę. Oczywiście zezwalał na to by go głaskać i pieścić wg uznania <lol> I pomyśleć że kiedyś aż taki nie był. Nie wiem to może z czasem przychodzi, w końcu ma już dobrze ponad 5 lat życia za sobą :-)
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

O rany, jak sie to milo czyta. <zakochana>
Czyli JEST NADZIEJA <lol>
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Yamaha jest nadzieja, bo u mnie proces barankowania i miziania to też zwiększa się z wiekiem <mrgreen>

To fajnie, że Enriko zrobił się taki łaskawy dla Was :kotek:
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

No to nie trace nadziei.
U mnie narazie zwiekszane z wiekiem jest tylko JEDZENIE. <rotfl>
Sorry za <offtopic>
Awatar użytkownika
DjDario
Kontakt:

Kot nadal utyka ale zdecydowanie mniej niż na filmiku, który nagrałem na samym początku. Generalnie wrócił mu apetyt i jest w miarę ruchliwy. Teraz mam do Was takie pytanie: Metacam podajemy od 7 dni i wczoraj przestaliśmy mu to podawać aby nie zrujnować jelit i nerek o czym pisała wcześniej m.in. Dorszka. Myślicie że to dobry pomysł i już zaprzestać tego Metacamu? Natomiast dodam, że Arthroflex Omega żel jest już u nas i od wczoraj podajemy go kotu.
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

Na temat leków nie wypowiem się, bo się nie znam, ale cieszę się, że jest poprawa <klaszcze> Dużo zdróweczka :kotek:
Awatar użytkownika
asiek
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiek »

Ale co w końcu wet stwierdził czy to coś ortopedycznego,czy jednak reakcja poszczepienna? Jeżeli zaleci że koniecznie należy jeszcze podawać Metacam to nie masz wyjścia,a jeśli już jest lepiej to ja osobiście odstawiłabym to paskudztwo(spójrz na link w temacie leki)i podawała Arthroflex
Myślę,że nie zaszkodzi kiciusiowi rosołek z kurczaka z łapkami.Gotować dość długo i można podawać do jedzonka w formie galaretki jeżeli lubi,lub rozpuszczony jako rosołek.
Awatar użytkownika
animru

Post autor: animru »

jak się czuje kotek?
czy coś się wyjaśniło?
Awatar użytkownika
DjDario
Kontakt:

Nic nowego się nie wyjaśniło. Podajemy kotu ten żel i być może w piątek pojedziemy dla pewności jeszcze do innego weterynarza. Generalnie Enriko ma apetyt, jest bardzo miziankowy <mrgreen> ,utykanie jest o wiele słabsze niż na początku i to w zasadzie tyle. Szkoda tylko, że ten żel ArthroFlex Omega musimy mu podawać na siłę do pyszczka bo on tego nie chce zlizywać - najwyraźniej smak łososia mu nie podchodzi...
Zablokowany