Miot G - Arabica i GIC Creme Bellucci vom Wernerwald*D

Zablokowany
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Wtedy to ja chyba nic nie sprzedam już nikomu, głowa tak pracuje, żeby tylko jeszcze taki, jeszcze taki... I dziewczynka kremowa wreszcie przyszła :)

Arabica już pięknie sobie radzi, jest mamą bardzo wyważoną. Cierpliwie znosi karmienia, leży długo i pozwala się maluchom napić do woli. Ale jak już się upora, wychodzi z gniazda, i wyleguje się przy nas, albo w ulubionych miejscach, obserwując porodówkę z oddalenia. Żadnego kwokowania i zamęczania dzieci, jak to jest u Clary. Ale też i dzieci nie są tak pięknie i stale wypucowane, jak te Clarowe. Może to dla nich lepiej, bo nikt ich tak bez przerwy nie męczy <lol>

Teraz się zorientowałam, że nie podałam wag. Już się poprawiam, a przy okazji powiem to, co wielokrotnie już mówiłam wielu osobom - nie ma się co ekscytować wagami urodzeniowymi, Dobrze, jak są większe, bo daje to lepszy start na wypadek, gdy na początku nie ma pokarmu, kociak nie traci tak szybko ciepła, itp. Ale dla tego, co zawsze interesuje kupujących najbardziej, czyli jak duży kot urośnie, ma się to nijak :)

Kremowa dziewczynka urodziła się najdrobniejsza, 76 gramów, dziś, w czwartej dobie życia, waży 140 gramów.

Gatta przyszła na świat z wagą 78 gramów, dziś waży 142 gramy.

Bikolorek przy urodzeniu ważył 83 gramy, dziś waży 147 gramów.

Największy był Rudy, on od razu miał przewagę, 98 gramów przy urodzeniu. Nie wyszło mu to na dobre, bo jako najsilniejszego traktowałam go okropnie, wyrywając cycuchy z pyszczka, i takie przygotowane wtykając malutkiej kremóweczce i świszczącemu na początku bikolorkowi. Ale teraz już prawie nie podsadzam, więc znów zaczyna nadrabiać :) Dziś waży 150 gramów.

Teraz nie mogę się doczekać, kiedy pootwierają oczy :kotek:
Gonab
Kontakt:

Post autor: Gonab »

Serdecznie gratuluję pięknych kluseczek. <ok>

.
Awatar użytkownika
Dorota
Agilisowy Rezydent

Post autor: Dorota »

Wtedy to ja chyba nic nie sprzedam już nikomu
Ta wersja najbardziej bliska... <mrgreen>
Marzenia się spełniają, Arabiczka pierwsze swoje wszystkie Misie zadedykowała tylko Tobie Dorotko ! :->
caresse

Post autor: caresse »

Piękne, kolorowe kociaczki gratulacje serdeczne <ok>
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Teraz to się dopiero zacznie... Wywiady, autografy... A obiadu niet <rotfl>

Obrazek

Obrazek

Obrazek
olska

Post autor: olska »

Brzucho Rudaska - cudo! Chyba się chłopak najadł porządnie <ok> Maluchy przeurocze - niezawistnie zazdroszczę "kociego narybku"! <zakochana>
Awatar użytkownika
basienka
Hodowca
Kontakt:

Post autor: basienka »

Nie ma słów, które opiszą urok i czar tych kociaków. Wystarczy tylko jedno spojrzenie na te maluchy aby serce na zawsze przepadło. Tak stało się właśnie z moim. Nie mam ulubieńca wszystkie mnie zachwycają.
Joanna

Post autor: Joanna »

A "nasza" Kremóweczka jest najśliczniejsza. :-)
Gonab
Kontakt:

Post autor: Gonab »

Rudzielec powalił mnie na kolana, już widać na tym maleńkim pyszczusiu charakterek iście rudy <zakochana> <zakochana> <zakochana>

Klusie cudne - cóż tu więcej mówić - tylko się zachwycać <ok>
Awatar użytkownika
bajewka
Hodowca
Hodowla: Bajbri*Pl
Kontakt:

Post autor: bajewka »

Kociaki wyglądają pięknie: te okrągłe brzuszki, wystający języczek i piękne mordki <tańczy>

Czekam na dalsze fotki i chętnie będę podglądała jak rosną ;-)
Zablokowany