Asiu!
Życzę Ci wspaniałych urodzin, bogactw, dobrych przyjaciół, szampańskiego nastroju każdego dnia, cudownych wspomnień z przeszłości i dobrych pomysłów na przyszłość.
I dalszej pociechy z Pumpelków i Oleńki <mrgreen> <mrgreen>
Dzisiaj byliśmy na kontrolnej wizycie u lekarza, dzisiaj ostatnia tabletka antybiotyku. Do środy mam podawać Metacam. Kacperek jeszcze pokichuje, ale lekarz twierdzi, że powinno być coraz lepiej :-) mam taką nadzieję :-)
Dziewczyny mam pytanie odnośnie probiotyku. Kacperek był długo na antybiotykach, jak długo mam podawać probiotyk? I jaki proponujecie? Kacperek od weterynarza dostał jakiś w saszetkach chyba z Puriny, ale nie kupowałam od niego następnej porcji, bo od lekarza drogo wychodzi, a już i tak majątek wydałam
yamaha pisze:Przepraszam za <offtopic> , ale wlasnie sie zastanawiam, czy "norka" to zdrobnienie od Eleonory i czy to Twoje "prawdziwe" imie, Norko ? <mrgreen>
asiak pisze:Mi się wydaje, że norka to Eleonora coś mi się o uszy obiło :-)
dokładnie mam na imię Eleonora....Norka to skrót :-)
i ciekawostka ... imię Eleonora = Eléanor, pochodzi od Aliénor, co znaczy" Inna" Aenor. :-)
Asiu, jak podawałam ten probiotyk z puriny. Moje koty chciały się zabić aby tylko go dostać. W necie jest równie drogi. O ile pamiętam kupiłam go za ponad 100 zl. Myślę,że zwykły lakcid zrobi tą sama robotę.. A ten z puriny to chyba dla niejadków idealny, bo ile posypałam karmy suchej ,tyle zjadały. Skończyło się,że wydzielaniem karmy, na korą sypałam proszek <shock>
Gdzieś czytałam,że probiotyk powinno się podawać przy długotrwałym leczeniu antybiotykiem ( min 2 tyg.), ale mogę się mylić. Ja mam zawsze obawę podawać, bo pisano tu,że przerost flory bakteryjnej może powodować ciągłe luźne kupy..