Bentley - niebieski brytyjczyk

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Betuś

Re: Bentley - niebieski brytyjczyk

Post autor: Betuś »

Niestety do weterynarzy tak jak do lekarzy uważam, że trzeba mieć ograniczone zaufanie. Z całym szacunkiem oczywiście do ludzi wykonujących te zawody. Mam tutaj tylko to na myśli, żeby nie ufać bezgranicznie a kierować się własnym rozsądkiem. Na przykład konsultując pewne rzeczy z kimś bardziej doświadczonym.
Bentley to wspaniały kiciuś :-)
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

Lenka dam Ci przy okazji paski do oznaczania ph i złapiesz sobie z rana troszkę moczu i wpakujesz pasek w ten sposób będziesz dokładnie wiedzieć jakie jest ph w chwili pobrania ( szkoła Dorszki <diabeł> ) bo niestety może być tak ,że zanim Ty dasz mocz do badania te 0,5 ucieka i mocz jest bardziej obojętny.
To wszystko jest bardzo ważne :ok:
Ciężar moczu jest na granicy taki sam jak u Belluni musi mój uluibieniec więcej pić i tu nie ma bata MUSI !
Dołóż mu więcej miseczek , szklanek , kieliszków itp Kala każdego dnia czy tygodnia pije z czegoś zupełnie innego ( ,a pije po kilka chlipków z kilku naraz tak sobie chodzi i moczy języczek ) i to bardzo rozpija kota <lol> Ty wiesz ,ze ja wszytko pisze z praktyki i oparte o dyspozycje mojego GURU :kwiatek: Dorszki.

:kotek: <serce> :kiss:
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Danusiu dziękuję Ci, że o Nas myślisz :kiss: . Jesteś kochana :kwiatek: . Zrobisz z Kalusi "wodoholiczkę" <diabeł> <lol>
Awatar użytkownika
Bartolka

Post autor: Bartolka »

yamaha pisze:<lol> Napatrzyl sie pewnie na forum na te wszystki pointy, pregulinki i inne prazkowce i pomyslal, ze on tez sprobuje "czarne" znaczenia <lol>
Ciekawe co Benley wykombinuje jak sie na sfinksy napatrzy <lol>
Lenka cieszę się, że wyniki dobre :kiss: :kotek:
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Bartolka pisze:Ciekawe co Benley wykombinuje jak sie na sfinksy napatrzy (...)
Mam nadzieję, że depilacja nie przyjdzie mu do głowy <lol>
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Post autor: AgnieszkaP »

Dorszka pisze:Lenko, ale 6 to prawidłowy odczyn, 6,5 to już prawie odczyn obojętny, i to już często są pierwsze struwity :(((( Nie rozumiem lekarza...

Bardziej przejęłabym się ciężarem właściwym "na kresce" - Bentley koniecznie powinien więcej pić.
Lena, u nas w ostatnim badaniu Belluchny ph=7, za wysokie, no i są nieliczne struwity, a ciężar właściwy, tak jak napisała Dorszka, jest u Bentleya na granicy normy, u nas ostatnio niestety powyżej normy. Zaczęłam Bellę dopajać strzykawką, bo jej picie pozostawia sporo do życzenia, a na dodatek ostatnio jest prawie wyłącznie na suchym :-/////
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Dostawiłam miskę z wodą na parapet, dodatkowo mokre Bentley dostaje od wczoraj dwa razy dziennie (rano mokry PoN, a wieczorem filetowane Moonlight/Moments ), a nie jak wcześniej raz dziennie. Do mokrej karmy wody dolewać niestety nie mogę, bo wówczas Bentley nie chce tknąć karmy :(((( . Kiedyś dawałam mu wywar z mięsa i warzyw, taki bez przypraw jak gotowałam zupę, ale nie chciał nawet spróbować. Choć widzę, że on woli suchą karmę i w ciągu dnia na prawdę dużo jej zjada. Bentley siusia dużo, dziennie znajduję w kuwecie 4 kulki, czasami 5.
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Post autor: AgnieszkaP »

Miss_Monroe pisze:Bentley siusia dużo, dziennie znajduję w kuwecie 4 kulki.
U nas ledwo 2 :(((( Carlos też raptem dwa razy dziennie sika, chociaż naprawdę dużo pije.
Belli nie daję mokrego, bo w kuwecie <kciukwdół> A Hills i/d, jedyna karma, która się sprawdzała, przejadła się :-/////
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

U mnie Bentley miewa takie okresy, że całkowicie przestaje jeść mokre i nagle z dnia na dzień karma powraca do łask. Tak było z Moonlight, której nie jadł ze dwa miesiące jak dobrze pamiętam.
Mnie bardzo cieszą te powroty :-)
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Moja Missy ostatnio nie chce jesc mokrego tez :((((
Nawet ulubiony tunczyk z Almo Nature "nie wchodzi", 3/4 (albo i lepiej) laduje od paru dni w smietniku...
Nie wiem co jej odbilo :((((
Zablokowany