Bentley - niebieski brytyjczyk
- Zosiak
Re: Bentley - niebieski brytyjczyk
Super ze wyniki dobre!
Na zdjeciu - "ej Ty dawaj zarcie" - Bentley wyglada bardzo groznie :-> Glaski dla zdrowej rybki - tfu kotka <lol> <zakochana>
Na zdjeciu - "ej Ty dawaj zarcie" - Bentley wyglada bardzo groznie :-> Glaski dla zdrowej rybki - tfu kotka <lol> <zakochana>
- atomeria
- Agilisowy Rezydent
Łomatko, on naprawdę patrzy z wyrzutem, zdziwieniem, może nawet złością <lol> To ja już wolałabym podawać tabletki niż zabierać jedzenie, nawet Bajzelkowi.
- Miss_Monroe
- Moderator
Urinodol mam podawać co drugi dzień, aby uzyskać pH 6,5. Za półtora miesiąca powtórzymy badanie.

- atomeria
- Agilisowy Rezydent
<shock> jak to, pH 6 to źle?
Yamaha się ucieszy, że Bentuś jednak długowłosy <mrgreen>
Yamaha się ucieszy, że Bentuś jednak długowłosy <mrgreen>
- Miss_Monroe
- Moderator
Nie, nie jest źle, ale najlepiej by było, gdyby pH wynosiło 6.5, choć ja z pH 6 jestem bardzo zadowolona
. pH nie może być zbyt niskie, bo wówczas mogą wytwarzać się szczawiany, które usuwa się tylko operacyjnie. Sprawa długości sierści Bentleya została wyjaśniona na miejscu 
Weterynarz zauważył czarną plamkę na Bentleya pupie <diabeł> , jedyne co powiedziałam to "Niech Pan nawet nie pyta" <lol>
Weterynarz zauważył czarną plamkę na Bentleya pupie <diabeł> , jedyne co powiedziałam to "Niech Pan nawet nie pyta" <lol>
- margita
- Agilisowy Rezydent
super że wyniki dobre ... <mrgreen>
to się vet zdziwił jak plamkę zobaczył ... <lol>
to się vet zdziwił jak plamkę zobaczył ... <lol>
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Lenko, ale 6 to prawidłowy odczyn, 6,5 to już prawie odczyn obojętny, i to już często są pierwsze struwity
Nie rozumiem lekarza...
Bardziej przejęłabym się ciężarem właściwym "na kresce" - Bentley koniecznie powinien więcej pić.
Bardziej przejęłabym się ciężarem właściwym "na kresce" - Bentley koniecznie powinien więcej pić.
- Miss_Monroe
- Moderator
To nie będę w takim razie kombinowała z podawaniem tabletek, tylko zostanie tak, jak jest. Muszę poszukać jaki odczyn pH Bentley miał w grudniu, ale wydaje mi się, że również było 6.0 i doktor Karolina nie mówiła, aby coś z "tym robić". Teraz przyjął nas ktoś inny, a "celowałam" w jej dyżur.
Dorotko u mnie stoi fontanna i dwie szklanki z wodą, daję mu też karmę mokrą codziennie. Z tego co zaobserwowałam to Bentleya często widzę przy fontannie, czy szklankach. Nie wiem co jeszcze mogę zrobić
Dorotko u mnie stoi fontanna i dwie szklanki z wodą, daję mu też karmę mokrą codziennie. Z tego co zaobserwowałam to Bentleya często widzę przy fontannie, czy szklankach. Nie wiem co jeszcze mogę zrobić
- Fusiu
- Agilisowy Rezydent
Wspaniale,że wyniki ok!! Ale takie sytuacje jakoś mnie przerażają, gdy wet proponuje rozwiązanie nie do końca właściwe..
Trzymam kciuki,aby Bentley jeszcze chętniej pił wodę.
Trzymam kciuki,aby Bentley jeszcze chętniej pił wodę.
- Miss_Monroe
- Moderator
Szczerze to czekałam co napisze DorszkaFusiu pisze:(...)Ale takie sytuacje jakoś mnie przerażają, gdy wet proponuje rozwiązanie nie do końca właściwe..(...)