Gustaw
- Julcik
- Agilisowy Rezydent
- Hodowla: ClarusCattus*PL
- Kontakt:
-
ewasmukla
Jest mały problem :-) .Pani z hodowli zaznaczyła ,ze kota powinnam wykastrować w wieku 5,5 miesiąca,lekarz któremu bezgranicznie ufam był przeciwny tak wczesnej kastracji dlatego jesteśmy umówieni jak Gucio skończy 8-my miesiąc życia :-) choć weterynarz najchętniej odjajczył by kocurka po ukończeniu 1 roku,tłumacząc mi to w logiczny sposób,że gdybyśmy go kastrowali w wieku 5 miesięcy to jego prącie było by malutkie,a on by nadal rósł i pózniej mógłby być problem z cewką moczową kiedy będzie już dorosłym kotem,a u kotek jest nawet lepiej we wczesnych miesiacach przeprowadzać sterylizacje w przeciwieństwie do kocurków.
Pan doktor stwierdził,że Gustaw nie jest wcale taki duży waży 4 kg i ma 7 miesięcy.Czytałam o kastracji kocurków tu na forum i zdania sa podzielone.Nie wiem co robić???Najbardziej obawiam się nawyku znaczenia
Pan doktor stwierdził,że Gustaw nie jest wcale taki duży waży 4 kg i ma 7 miesięcy.Czytałam o kastracji kocurków tu na forum i zdania sa podzielone.Nie wiem co robić???Najbardziej obawiam się nawyku znaczenia